Лаяла нецензурною лексикою учнів: директорка дніпровського ліцею потрапила у скандал

Лаяла нецензурною лексикою учнів: директорка дніпровського ліцею потрапила у скандал

Лаяла нецензурною лексикою учнів: директорка дніпровського ліцею потрапила у скандал фото: Freepik

Події
19 вересня 15:54

Інцидент у "Ліцеї сучасної освіти" сколихнув громадськість. Використовуючи ненормовану лексику та грубість, спілкуючись російською мовою, директорка вилаяла школярів

Такі дії суперечать етичним нормам педагогічної діяльності та ігнорують мовну політику, яка передбачає використання державної мови у всіх освітніх закладах, повідомили у Департаменті гуманітарної політики Дніпровської міської ради.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Проте міська влада не може звільняти директорів закладів приватної освіти. Ліцензії видає Міносвіти, а також облдержадміністрація. Після того, як інцидент потрапив у соцмережі, на директорку закладу Аліна Кирпале обрушився шквал критики з боку обурених дніпрян. Вона пояснила причини такої поведінки.

Лаяла нецензурною лексикою учнів: директорка дніпровського ліцею потрапила у скандалЛаяла нецензурною лексикою учнів: директорка дніпровського ліцею потрапила у скандал фото: Аліна Кирпале

Лаяла нецензурною лексикою учнів: директорка дніпровського ліцею потрапила у скандалЛаяла нецензурною лексикою учнів: директорка дніпровського ліцею потрапила у скандал фото: Аліна Кирпале

У Дніпровській міській раді підтримали директорку, попри, недопустиме поводження. За їх словами, ліцей є приватним закладом, де засновник несе відповідальність за діяльність закладу, відповідно до чинного законодавства.

“Згідно з постановою «Про затвердження Ліцензійних умов провадження освітньої діяльності» та законом «Про освіту», засновник або уповноважена ним особа несе відповідальність за створення безпечного освітнього середовища та забезпечення дотримання законодавчих норм щодо захисту дітей та їхніх прав. Відповідно до частини четвертої статті 38 Закону України «Про загальну середню освіту», директор зобов’язаний забезпечувати безпеку та комфорт учнів у школі”, - повідомили у Департаменті гуманітарної політики Дніпровської міської ради.

Пізніше з’явилися кадри, де директорка спілкується у грубій формі з батьками дітей. І запевняє, що буде спілкуватися, як їй захочеться. 

Вона, вчора, зайшла до наших дітей до 7 класу і сказала, що під них ні хто підстроюватись не буде. Якщо хоче, то вона буде матюкатися і кричати. Бо заклад - це її приватна власність і вона буде робити, що хоче. А батькам сказала, що ваша проблема, що ви вірите своїм дітям”, - прокоментували батьки учнів ліцею.

На такі обурення батьків Аліна Кирпале відповіла, не задумуючись. 

“Я відкрила приватний ліцей, бо в нашій країні все, що державне, – на відкатах та зв'язках. Я сама заробила, що маю. Я отримала ліцензію. Це мій ліцей, власний! Мене ніхто не містить, і я нікому не винна. Якщо я бачу, що людина здатна на погане, я її розумію. Ви кого виростаєте?! Офісників, бандитів, злочинців? Мій ліцей створено для нормальних адекватних людей. Хто хоче вчитися в мене, бути нормальною людиною, не боятися складнощів, дивитися в обличчя, висловлюватися вільно, ласкаво просимо! Усі вчителі адекватні. Дітям ми показуємо на їхнє місце. Тому що вони повинні розуміти, що за дії слід відповідати”, - відповіла на обурення директорка Аліна Кирпале.

На питання журналістів, чому вона спілкувалася російською, жінка відповіла, що вважає її дніпровською мовою. Назвала цю ситуацію хейтом і запросила всіх, хто хоче висловитися, зустрітися з нею у центрі міста сьогодні, 18 вересня. Та ніхто не прийшов.

Раніше, ми писали про нові стандарти навчання для учнів старших класів в Україні.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах