Павлоград та Синельникове не перейменують: Верховна Рада ухвалила постанову

Павлоград та Синельникове не перейменують: Верховна Рада ухвалила постанову

Павлоград та Синельникове не перейменують: Верховна Рада ухвалила постанову Наше місто

Події
Сьогодні 13:25

Павлоград та Синельникове виключили зі списку на перейменування: Верховна Рада ухвалила постанову. У постанові йдеться про перейменування 327 населених пунктів.

З проєкту вилучили населені пункти, зокрема Південний, Южноукраїнськ, Павлоград, Синельникове, Первомайськ, повідомив нардеп Ярослав Железняк. 

Сейчас все самое оперативное в нашем Telegram-канале. Подписывайтесь, чтобы быть в курсе самой важной информации

Нова постанова серед депутатів не обговорювалася. ЗА - 281 народних обранців. Нові назви отримають населені пункти, які мають у своїй назві російські та радянські наративи або русифіковані назви. Також перейменують назви, присвячені московським діячам. 

«Серед пропозицій перейменування багато назв, пов'язаних з радянськими святами або символікою. Наприклад, це Перше Травня, Першотравенка, Первомайське, Першотравневе, Першотравенськ, Маївка», - сказав нардеп Ярослав Железняк. 

Голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук впевнений, що перейменування не вплине на покращення життя у цих містах. 

«Що станеться, наприклад, у Павлограді? Після перейменування в місті автоматично з'явиться нова амбулаторія чи нове укриття? Можливо, людям не вимикатимуть світло взимку? Зараз перейменування – це все про політику та бажання деяких опозиційних сил зіграти на цій темі», – вважає голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук.

У підсумку, Синельникове і Павлоград – без змін. Новомосковськ перейменували на Самар, Першотравенськ – на Шахтарське, а селище Юр’ївка Павлоградського району тепер офіційно називається Юріївка.

Раніше, ми писали, що довго точилися обговорення щодо перейменування Павлограда.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах