На Запорізькій АЕС погіршилася ситуація з ядерною безпекою через удар дрона

На Запорізькій АЕС погіршилася ситуація з ядерною безпекою через удар дрона.

На Запорізькій АЕС погіршилася ситуація з ядерною безпекою через удар дрона. Фото: t.me/dnipropetrovskaODA

Події
19 серпня 11:26

Після удару безпілотника поблизу тимчасово окупованої росіянами Запорізької атомної електростанції ситуація з ядерною безпекою на станції погіршилася.

Як заявив генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Гроссі, удар дрона стався за охоронною зоною станції. Ймовірно, він вибухнув неподалік ставків для охолодження та приблизно за 100 метрів від Дніпровської лінії електропередачі м єдиної лінії 750 кіловольтів (кВ), що забезпечує енергопостачання Запорізької АЕС.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Команда МАГАТЕ побувала на місці влучання та помітила пошкодження, ймовірно, спричинені оснащеним вибухівкою дроном. Обійшлося без постраждалих і пошкоджень обладнання АЕС. Але удар стався по дорозі між двома головними воротами Запорізької атомної електростанції.

За словами голови МАГАТЕ Рафаеля Гроссі, йдеться про загрозу ядерній безпеці. Він закликав сторони дотримуватися п’яти конкретних принципів, встановлених для захисту ЗАЕС.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах