Військовозобов'язаним, які вказали фейкові адреси у Резерв+, можуть заблокувати рахунки

Військовозобов'язаним, які вказали фейкові адреси у Резерв+, можуть заблокувати рахунки -

Військовозобов'язаним, які вказали фейкові адреси у Резерв+, можуть заблокувати рахунки - фото: dev.ua

Події
07 червня 17:46

Повідомлення у додатку Резерв+ фейкової адреси проживання може мати негативні наслідки для військовозобов’язаної особи.

Поштове повідомлення з позначкою про відсутність особи за вказаною ним у Резерв+ адресою тепер може бути достатньою підставою для територіальних центрів комплектування (ТЦК), щоб без складання протоколу одразу виносити постанову про накладення штрафу за порушення правил військового обліку, - пише Судово-юридична газета.

Відповідно до законодавчих змін, що набули чинності, ТЦК отримали право розглядати справи про такі порушення в заочному порядку - за умови, що військовозобов'язаний був належним чином повідомлений повісткою, але не з'явився за викликом і не повідомив про поважні причини неявки.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Підтвердженням отримання повістки може вважатися поштове повідомлення з позначкою про відсутність адресата.

Таким чином, чоловіки призовного віку, які надали в Резерв+ фейкові адреси, ризикують зіткнутися не лише з великими штрафами (до 25,5 тис. грн для фізосіб), а й із блокуванням банківських рахунків та арештом майна в рамках виконавчого провадження зі стягнення штрафів.

Щоб уникнути подібних проблем військовозобов'язаним, рекомендується своєчасно та достовірно оновлювати свої облікові дані, включаючи адресу фактичного місця проживання. В іншому випадку повістки надсилатимуться на адресу реєстрації та при неврученні будуть вважатися врученими належним чином.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах