Один із великих ринків Дніпра переїжджає: що сталося

Один із великих ринків Дніпра переїжджає: що сталося -

Один із великих ринків Дніпра переїжджає: що сталося - фото: gorod.dp.uа

Події
25 травня 18:13

На 12-му кварталі розпочався переїзд великого ринку, який місцеві жителі називають "Саланг".

Ринок займав велику територію на вулиці Інженерній. Тепер його передислокують на спеціально створений для нього майданчик біля пам'ятника Кротову.

З чим це пов'язано, у групі "12 квартал, Тополя 1,2,3, Мирний, Кротова. Шевченківський район Дніпра" розповіла місцева активістка, ініціатор цілої низки проектів з благоустрою цього району Тетяна Суворова.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

– Ринок 12 кварталу, відомий у широких колах під назвою "Саланг", почав переїжджати з колишньої проїжджої частини Інженерної на ринковий майданчик біля пам'ятника Кротову в районі ЛЕП, – повідомляє активістка.

Вона запевняє, що тут компактна територія, яка вміщує велику кількість торгових точок, максимально зберігши асортимент товарів. Новий ринок розташований у центрі мікрорайону, тож переїзд не принесе дискомфорт мешканцям.

Перенесення ринку пов'язане з реконструкцією 10 будинків Інженерної та Богдана Хмельницького за програмою енергоефективності, що фінансується Євросоюзом через Європейський банк реконструкції та розвитку. Такої масштабної одночасної реконструкції будинків одного мікрорайону у місті ще не було.

Вона передує відомому проекту реконструкції Інженерної, який зупинила війна. Після закінчення військових дій вулицю планується осучаснити, створити тут гарну територію відпочинку, якої не вистачає на 12 кварталі.

Мріємо ще про бульвар вздовж стадіону на вул. В.Сліпака (колишня Єрмолова), яка зараз перебуває в убитому стані, з обов'язковою проїжджою частиною та паркувальною територією, а також про благоустрій (ландшафтний дизайн, встановлення додаткових лавок) алеї по вул. 152 дивізії. Просимо мерію звернути увагу на благоустрій цих вулиць мікрорайону, що багато в чому вирішило б проблему дозвілля для величезної кількості людей, які проживають на 12 кварталі, - підсумовує Тетяна Суворова.

За її словами, місцевим мешканцям нема де відпочивати, вони ходять у чужі упорядковані двори і чекають, доки лавочки звільняться.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах