Карта бойових дій в Україні 12 травня

Мапа бойових дій в Україні 12 травня

Мапа бойових дій в Україні 12 травня Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Події
12 травня 12:45

Сьогодні, 12 травня, в Україні розпочався 809-й день повномасштабної війни з Російською Федерацією. Російські війська намагаються прорвати українську оборону, щоб окупувати більше територій, ЗСУ контратакують.

Vgorode публікує карту бойових дій від Інституту вивчення війни (ISW) за даними 12 травня.

Російські війська проводять відносно обмежені наступальні операції вздовж російсько-українського кордону на півночі Харківської області і продовжують досягати тактично значних успіхів на, ймовірно, менш захищених територіях. Розміри російських елементів, що беруть участь у цих обмежених операціях, а також угруповання російських військ, розгорнутого вздовж кордону на північному сході України, вказують на те, що російські сили в даний час не проводять великомасштабну операцію з охоплення, оточення або захоплення Харкова. "Українська правда" повідомила, що вранці 11 травня російські війська відновили наступальні дії на північ від Липцов (на північ від Харкова) і зосередилися на Глибокому (одразу на північ від Липців), де російські блогери стверджували, що російські війська висунулися до околиць населеного пункту і пізніше захопили та очистили поселення. Дані NASA Fire Information for Resource Management (FIRMS), отримані 10 травня, вказують на те, що біля Глибокого, ймовірно, точилися запеклі бої, а ISW оцінює, що російські війська просунулися на околиці населеного пункту.

Фото: understandingwar.orgФото: understandingwar.org

Президент Росії Володимир Путін та російське військове командування, можливо, оцінюють ризики, перспективи та терміни наступальних операцій на півночі Харківської області, виходячи з припущення, що Україна не може і не зможе звільнити територію, яку захопили російські війська. Розрахунки Путіна та російського військового командування щодо загрози українських територіальних завоювань, ймовірно, формують загальний оперативний підхід Росії до захоплення територій в Україні.

Фото: understandingwar.orgФото: understandingwar.org

Російські війська нещодавно здійснили підтверджений наступ уздовж лінії Куп'янськ-Сватово-Кременна на тлі російських наступальних операцій, що продовжуються, в цьому районі 11 травня. Геолоковані кадри, опубліковані 11 травня, показують, що російські війська нещодавно просунулися на захід від Коломичихи (на захід від Сватового). Російський блогер заявив, що російські війська також просунулися на один кілометр углиб у бік Піщаного (на південний схід від Куп'янська), але ISW не побачила візуального підтвердження цього твердження. Бої тривали на північний схід від Куп'янська в районі Сіньківки та Ольшанів; на північний захід від Сватового в районі Іванівки, Стельмахівки та Берестова; на південний захід від Сватового в районі Новоєгорівки та Макіївки; на північний захід від Кремінної поблизу Невського; на захід від Кремінної в районі Терного та Торського; на південний захід від Кремінної у Серебрянського лісництва; та на південь від Кремінної біля Білогорівки.

Фото: understandingwar.orgФото: understandingwar.org

11 травня український Генштаб повідомив, що українські війська відбили наступ російських військ на Сіверському напрямку (на північний схід від Бахмута) в районі Роздолівки (на південь від Сіверска), Верхньокам'янського (на південний захід від Сіверска), а також у районі Спірного та Вимки (південний схід від Сіверска).

Фото: understandingwar.orgФото: understandingwar.org

Російські війська нещодавно підтвердили наступ у районі Часового Яру на тлі російських наступальних операцій, що продовжуються, в цьому районі 11 травня. Геолоковані кадри, опубліковані 10 травня, показують, що російські війська нещодавно просунулися на північ від мікрорайону Канал (найсхідніший Часов Яр) і на південь від Часового Яру поблизу траси Т0504 (Бахмут-Костянтинівка). Бої тривали на північний схід від Часового Яру в районі Григорівки та Богданівки, в районі мікрорайонів Новий та Канал на сході Часового Яру, на схід від Часового Яру в районі Іванівського та на південний схід від Часового Яру в районі Андріївки. До складу російського 58-го батальйону спецназу (1-й армійський корпус т.зв. ДНР [АК]), 17-ї артилерійської бригади (3-й армійський корпус [АК]) та батальйону «Сармат» міжнародної добровольчої бригади «П'ятнашка» т.з. ДНР входять за повідомленнями, діє в районі Часового Яру. Повідомляється, що підрозділи чеченського загону «Шустрий» спецназу «Ахмат» разом із підрозділами російської 4-ї мотострілецької бригади (2-й АК т.зв. ЛНР) продовжують діяти в районі Кліщіївки (на південний схід від Часового Яру), а також підрозділи 27-го артилерійського полку (6-й мотострілковий полк) продовжують діяти в районі Кліщіївки (на південний схід від Часового Яру). Повідомляється, що дивізія 3-го АК діє у напрямку Ступочки (на південь від Часового Яру).

Фото: understandingwar.orgФото: understandingwar.org

Російські війська нещодавно підтвердили просування на захід від Авдіївки на тлі російських наступальних операцій, що продовжуються, в цьому районі 11 травня. Геолоковані кадри, опубліковані 10 травня, показують, що російські війська нещодавно просунулися в центральному Нетайлово (на південний захід від Авдіївки) та на південь від населеного пункту. Російські блогери стверджували, що російські війська просунулися на захід від Нетайлово та на південь від Первомайського на території завширшки до 1,5 км та глибиною 750 метрів, хоча ISW не виявила візуальних підтверджень цих тверджень. Бої тривали також на північний захід від Авдіївки в районі Калинове, Новоолександрівки, Євгенівки, Новопокровського, Очеретино, Семенівки, Новоселівки Перші та Сокола; та на захід від Авдіївки в районі Уманського та Нетайлове.

Фото: understandingwar.orgФото: understandingwar.org

Російські війська нещодавно здійснили підтверджений наступ на захід від Донецька на тлі російських наступальних операцій, що продовжуються, в цьому районі 11 травня. Геолоковані кадри, опубліковані 10 травня, показують, що російські війська нещодавно просунулися у південній частині Красногорівки (на захід від Донецька). Бої також тривали на захід від Донецька в районі Георгіївки та на південь від Донецька в районі Перемоги, Костянтинівки, Новомихайлівки, Парасковіївки, Солодського та Водяного. Повідомляється, що в районі Водяного діють підрозділи 1472-го мотострілецького полку (68-й АС Східного військового округу [ВВО]); під Красногорівкою, як повідомляється, діють підрозділи 5-ї та 110-ї мотострілкових бригад (1-й АК т.зв. ДНР); Повідомляється, що у напрямку Курахового діють підрозділи 103-го мотострілецького полку (150-та мотострілецька дивізія 8-ї САА Південного військового округу [ПВВ]).

Фото: understandingwar.orgФото: understandingwar.org

11 травня в Генштабі України повідомили, що українські війська відбили наземні атаки російських військ у прикордонному районі Донецької-Запорізької областей на південь від Великої Новосілки в районі Старомайорського та Урожайного. Повідомляється, що підрозділи російської 57-ї мотострілецької бригади (5-а САА, ВМД) продовжують діяти в районі Вугледару.

Фото: understandingwar.orgФото: understandingwar.org

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах