Він склав своє життя у рюкзак і втік: 88-річний пенсіонер з Очеретяного пішки вийшов з окупованої території

Він склав своє життя у рюкзак і навтікати: 88-річний пенсіонер з Очеретяного пішки вийшов з окупованої території

Він склав своє життя у рюкзак і навтікати: 88-річний пенсіонер з Очеретяного пішки вийшов з окупованої території фото: Vgorode Dnipro

Події
29 квiтня 17:30

88-річний пенсіонер з Очеретяного, що на Донеччині пішки вийшов з окупованої території та опинився у Дніпрі

Як повідомляє Vgorode Dnipro, чоловік не захотів жити під російським паспортом.

Сейчас все самое оперативное в нашем Telegram-канале. Подписывайтесь, чтобы быть в курсе самой важной информации

Вночі, поки село спало, він полями та під обстрілами йшов понад шість годин. Вже потім попутками вдалося дібратися Покровська.

У рюкзак взяв всього два телефона, рушник та набір для бриття і стареньке дзеркальце з колишньої машини. Це все, що йому вдалося винести з дому, у рюкзаку. Коли прийшли ворожі війська, то пенсіонер вирішив, що чекатиме на визволення села. Проте зрозумів, що доброго нічого не буде, коли дивом залишився живий. Його хотіли розстріляти.

Він склав своє життя у рюкзак і навтікати: 88-річний пенсіонер з Очеретяного пішки вийшов з окупованої територіїВін склав своє життя у рюкзак і навтікати: 88-річний пенсіонер з Очеретяного пішки вийшов з окупованої території фото: Vgorode Dnipro

Пенсіонер каже, що першим ділом окупанти забирали українські паспорти у місцевих. Чоловік встиг заховати єдине пенсійне посвідчення. Задовго до втечі він все продумав, бо знав що це неминуче.

О 4 ранку чоловік вийшов з дому. Каже, дорога була жахливою. Неподалік зупинявся в одній з хатинок, щоб перепочити. Проте її обстрілювали окупанти. Тож довелося тікати і звідти.

Автівки на шляху не хотіли підбирати пенсіонера. У дорозі пан Іван йшов пішки понад 6 годин. Вже пізніше волонтери та поліція повідомили евакуаційникам про дідуся, які забрали його до Дніпра.

Привезли чоловіка вже до шелтера, де він поживе найближчий час. У шелтері кажуть, дідусь вже отримав авторитет не тільки серед його мешканців, а й працівників.

Він склав своє життя у рюкзак і навтікати: 88-річний пенсіонер з Очеретяного пішки вийшов з окупованої територіїВін склав своє життя у рюкзак і навтікати: 88-річний пенсіонер з Очеретяного пішки вийшов з окупованої території фото: Vgorode Dnipro

Іван Вівсяник закінчив свого часу Донецький політехнічний інститут. Працював у декількох науково-дослідницьких інститутів. Перед пенсією ще й набивав мозолі у шахті. Мав будинок, квартиру та на схилі років через сусідів втратив все. Останнім часом жив у зруйнованому домі.

Поки 88-річний пан Іван чекає на відновлення документів. Каже, його дім Україна. Тож неважливо у якому куточку, головне - вдома.

Раніше, ми писали про те, що у Дніпрі відкрили шелтер для людей, які втратили житло через війну. 

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах