У ГУР підтвердили, що українські сили ППО збили російський бомбардувальник Ту-22МЗ

У ГУР підтвердили, що українські сили ППО збили російський бомбардувальник Ту-22МЗ - фото з соцмереж

У ГУР підтвердили, що українські сили ППО збили російський бомбардувальник Ту-22МЗ - фото з соцмереж

Події
19 квiтня 13:31

Сьогодні вранці, 19 квітня, впав російський літак. У ГУР підтвердили, що це українська протиповітряна оборона збила дальній надзвуковий бомбардувальник Ту-22М3.

Як повідомили в ГУР, один з дальніх бомбардувальників Ту-22М3, які в ніч на 19 квітня здійснювали ракетну атаку проти України, був збитий в результаті спецоперації Головного управління розвідки у взаємодії з Повітряними силами.

Його вдалося збити на відстані близько 300 кілометрів від України тими ж засобами, якими раніше було уражено російський літак далекого радіолокаційного виявлення та управління А-50.

Після ураження бомбардувальник зміг долетіти в район Ставрополя, де упав і розбився.

- Зазначимо, що це перше успішне знищення стратегічного бомбардувальника в повітрі під час бойового вильоту протягом повномасштабного вторгнення Росії в Україну, – пишуть в ГУР.

Тим часом росіяни в своїх ЗМІ розповідають, що причиною аварії стала нібито "технічна несправність". Екіпаж катапультувався з Ту-22М3. Двох льотчиків госпіталізували живими. Третього члена екіпажу знайшли мертвим, а четвертого ще шукають.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах