Військового зі службовим лабрадором не пустили в салон потяга: що кажуть в Укрзалізниці

Військового зі службовим лабрадором не пустили в салон потяга: що кажуть в Укрзалізниці.

Військового зі службовим лабрадором не пустили в салон потяга: що кажуть в Укрзалізниці. Фото: instagram.com/daria_bronska/

Події
29 березня 13:05

У соцмережах розгорівся скандал через ситуацію в поїзді. Прямуючи з Києва до Чернігова нацгвардієць разом зі своїм службовим лабрадором мусили їхати у тамбурі потяга, бо до салону вагона їх не пустили.

Що сталося

Як розповіла пасажирка Дарія Бронська, дівчина побачила у тамбурі потяга молодого військового, який там стояв разом зі своїм собакою та речами на підлозі. Хлопець сказав, що пса не пускають в салон, тому він з ним в тамбурі. Їхати їм треба було більше 2,5 години.

– Я була в такому шокові, що навіть не втримала сліз. Людина, яка нас захищає, і службовий собака мають їхати понад 2,5 години у тамбурі, – написала Дарія.

Дівчина звернулася до співробітника Укрзалізниці, і їй відповіли, що собака в холці вище за 45 сантиметрів не може просто так їхати в купе: власник тварини має викупити все купе. Такі правила.

- Я їхала в новій електричці, де місця валом. Невже не знайдеться якогось кутка-місця, хоча б біля полиць для валіз? – дивується дівчина.

Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от НарКОТІК (@daria_bronska)

Як відреагували в "Укрзалізниці" на ситуацію з військовим з собакою в тамбурі

Фотографії військового з лабрадором розлетілися по соцмережам. Люди обурені ситуацією. На це відреагували в "Укрзалізниці", де сказали, що працівники керуються чинними правилами перевезень тварин. 

- Пасажир з собакою подорожував у поїзді класу Інтерсіті, в яких перевезення собак великих порід не допускається. Наші працівники шанують захисників та знають як їм важливо бути вдома чи де-інде вчасно, тому всупереч вузьким нормам правил знайшли можливість допустити пасажира-військового зі своїм вихованцем на борт поїзда. Для уникнення непорозумінь під час подорожі з домашніми улюбленцями (у т.ч. і службовими собаками) ми разом з партнерами, зоозахисники організаціями постійно і на різних майданчиках розміщуємо відповідні правила, – написав перевізник.

Також в "Укрзалізниці" нагадали, що від початку повномасштабного вторгнення евакуювали більше 120 тисяч тварин.

- У тих надзвичайних умовах про будь-які правила перевезень не йшлося. Рятували всіх. Ми і надалі у разі потреби завжди поруч, відкриті до свідомих і конструктивних пропозицій. Вважаєте, що офіційні правила перевезення тварин потребують змін? Надсилайте свої пропозиції на service@uz.gov.ua, будемо ініціювати нормативні зміни. Процес тривалий, але потрібний, – написали на сторінці перевізника.

Зараз же під час перевезень діють такі правила:

  1. Собаки великих порід (вище ніж 45 см у холці) за наявності намордника та повідка (ланцюжка або ремінної прив’язки) перевозяться в окремому купе купейного вагона не більше двох особин. При цьому пасажир зобов’язаний оплатити вартість проїзних документів за кількістю незайнятих місць у купе за повним тарифом.
  2. Пасажир має право перевозити при собі дрібних кімнатних тварин, які не створюють загрозу оточуючим (собак малих порід, котів, птахів тощо), у поїздах та вагонах усіх категорій (крім вагонів типів «СВ» та «М») у спеціальних засобах для перевезення (контейнер, переносках, тощо).
  3. У регіональних поїздах собаки великих порід (вище ніж 45 см у холці) перевозяться в крайніх тамбурах першого й останнього вагонів під наглядом супровідника. Собаки великих порід (вище ніж 45 см у холці, не більше одного) перевозяться за наявності намордника та повідка (ланцюжка або ремінної прив’язки).

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах