В Україні продають сигарети з новим медичним попередженням

В Україні продають сигарети з новим медичним попередженням -

В Україні продають сигарети з новим медичним попередженням - фото: censor.net

Події
26 березня 16:35

Медичні попередження на пачках сигарет тепер містять картинку з обох сторін упаковки, а також візуально збільшені з 50% до 65% від її розміру.

У березні у торгових точках почали з’являтися пачки сигарет з новим медичним попередженням. Зміна дизайну пачок відбувається відповідно до вимог закону "Про заходи щодо попередження та зменшення вживання тютюнових виробів і їх шкідливого впливу на здоров’я населення", що почали діяти з 11 січня 2024 року.

Медичні попередження на пачках сигарет тепер містять картинку з обох сторін упаковки, а також візуально збільшені з 50% до 65% від її розміру. На бокових панелях пачки також нанесені медичні попередження.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Назва бренду тепер розташована знизу на пачці, бо зверху розміщена картинка з медичним попередженням.

Міністерство юстиції України затвердило 14 наборів медичних попереджень (варіантів тексту та ілюстрацій) щодо впливу куріння на здоров’я. Медичні попередження будуть змінюватися кожен рік.

Поступово всі виробники перейдуть на новий дизайн пачок, проте уряд дозволив реалізувати залишки продукції зі старим дизайном пачки в межах терміну придатності для споживання. Відповідно, в торгових точках якийсь час будуть продаватися пачки зі старим і новим дизайном  упаковки.

Як повідомлялося, з 11 липня 2023 року в Україні вступили в дію зміни до закону щодо посилення регулювання тютюнової продукції у частині реклами, дизайну пачки та заборони продажу ароматизованих сигарет та рідин до електронних сигарет.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах