У Дніпропетровській області митники розробили незаконну схему розмитнення метилового спирту

У Дніпропетровській області митники розробили незаконну схему розмитнення метилового спирту -

У Дніпропетровській області митники розробили незаконну схему розмитнення метилового спирту - фото: ch.tax.gov.ua

Події
18 сiчня 13:56

Викрито незаконну схему розмитнення метилового спирту зі збитками державі на 25 мільйонів гривень - підозрюються троє митників на Дніпропетровщині.
 
Як повідомили в прокуратурі Дніпропетровської області, за даними слідства, інспектори митниці здійснювали неналежне оформлення метилового спирту, імпортованого на митну територію України.

Підозрювані розмитнювали спирт як розчинник для фарб, який не підлягає оподаткуванню акцизним податком та сплаті мита. Тим самим незаконно звільняли місцеве підприємство від сплати обов’язкових митних платежів.

У Дніпропетровській області митники розробили незаконну схему розмитнення метилового спирту -У Дніпропетровській області митники розробили незаконну схему розмитнення метилового спирту - фото: dnipr.gp.gov.ua

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Внаслідок протиправних дій митників Державний бюджет України недоотримав понад 25 мільйонів гривень надходжень.

У Дніпропетровській області митники розробили незаконну схему розмитнення метилового спирту -У Дніпропетровській області митники розробили незаконну схему розмитнення метилового спирту - фото: dnipr.gp.gov.ua

Під час досудового розслідування було вилучено документацію щодо митного оформлення.

Наразі за погодженням прокурора до суду скеровано клопотання про обрання інспекторам запобіжних заходів та відсторонення від займаних посад.

За процесуального керівництва Дніпропетровської обласної прокуратури повідомлено про підозру трьом службовим особам Дніпровської митниці Держмитслужби.

Їм інкриміновано зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки (частина 2 статті 364 Кримінального Кодексу України).

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах