На блокпосту на Закарпатті військоммат забрав дніпрянина до ТЦК

На блокпосту на Закарпатті військоммат забрав дніпрянина до ТЦК -

На блокпосту на Закарпатті військоммат забрав дніпрянина до ТЦК - фото: aktualno.znaj.ua

Події
06 сiчня 17:28

На Закарпатті військомат забрав дніпрянина з машини прямо на блокпосту, залишивши його дружину та дитину самих у автомобілі.

На Закарпатті, на блок-пості люди у військовій формі зупинили водія і у жорсткій формі погрозами змусили поїхати в ТЦК. На те, що в машині залишаються дружина з дитиною, не зважили.

- Сказали оформлять повістку до його ТЦК (Дніпро) і відпустять. Обманули. Насправді після цього він "зник", телефон імовірно забрали, - заявив депутат від "Слуги народу" Георгій Мазурашу.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Дружина з дитиною залишились в машині. Чекали, що повернеться, адже це їм пообіцяли ТЦК. Практики з водіння жінка не має. Прочекали розгублені з дитиною з обіду до вечора там, біля ТЦК, і вночі вже пішли шукати де переночувати.

В поліції порадили не писати заяву, мовляв, марно витратять час.

Георгій Мазурашу звернув увагу на наступні питання:

  • Чи буде мобілізований таким чином реально захищати Вітчизну?
  • Які емоції щодо військових, влади, рідної країни відчуває ця громадянка України, її викрадений людьми у вііськовій формі чоловік, дитина, на очах якої викрадали тата?
  • Яким чином таке беззаконня мало би допомагати Україні успішніше протистояти рашистській агресії?
  • Чи не свідомо займаються таким шкідництвом, аби швидше довести Україну до стану неспроможності протистояти агресорам?

Депутат від "Слуги народу" закликає міністра оборони України Рустема Умєрова та Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного, звернути увагу, на те, що ТЦК перетворилися фактично "на бандитів у військовій формі".

Також Георгій Мазурашу звернувся до муністра внутрішніх справ Ігоря Клименка, попросити підлеглих перевірити Хустський ТЦК та СП на предмет незаконноно утримання там викрадених громадян.

А сьогодні, 06 січня о 14:54 депутату від "Слуги народу" повідомили, що повернутого з Рівного в Хуст "викраденого" відпустили, виписавши повістку в ТЦК за місцем проживанням, а сімʼя вже виїхала на Дніпро.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах