Арт-бук з історіями: в одному з музеїв Дніпра презентували щоденник війни

Арт-бук з історіями: в одному з музеїв Дніпра презентували щоденник війни

Арт-бук з історіями: в одному з музеїв Дніпра презентували щоденник війни фото: UkrainesFirstATOMuseum

Події
21 грудня 2023 16:24

У Першому Музеї АТО Дніпра презентували візуальний щоденник війни, виготовлений за підтримки Українського культурного фонду.

Як повідомляють у музеї АТО, це книга-артбук, де візуально зображений кожен день повномасштабної війни у період з 24.02.2022 по 24.02.23 рік з ілюстраціями Антоніни Семенової.

Сейчас все самое оперативное в нашем Telegram-канале. Подписывайтесь, чтобы быть в курсе самой важной информации

У щоденнику зображується хроніка подій кожного дня з початку повномасштабного вторгнення, аби зберегти пам'ять і передати її нащадкам.

На одній сторінці - один день, де розповідається про окупацію, депортацію та біженство.

Арт-бук з історіями: в одному з музеїв Дніпра презентували щоденник війниАрт-бук з історіями: в одному з музеїв Дніпра презентували щоденник війни фото: UkrainesFirstATOMuseum

Проєкт у подальшому продовжать, де вже буде переклад книг англійською мовою, аби поширити візуальний щоденник закордоном. Це сприятиме і підтримці інтересу до України та залучення коштів на українську армію.

Частина накладу зберігатиметься в бібліотеках Києва, Харкова, Львова та Одеси. Частина – в музеях війни в Україні та українських культурних центрах за кордоном. Третю частину розіграють на благодійних зборах на користь війська та гуманітарних проєктів.

Нагадаємо, зруйнований окупантами будинок на Перемозі у Дніпрі потрапив до книги. 

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах