Ставлять на ноги військових після важких поранень: реабілітаційний центр Дніпра робить неможливе 24/7

Ставлять на ноги військових після важких поранень: реабілітаційний центр Дніпра робить неможливе 24/7

Ставлять на ноги військових після важких поранень: реабілітаційний центр Дніпра робить неможливе 24/7

Події
14 грудня 2023 19:40

Це Дмитро. Він наш земляк. На війні з березня 2022 року. В січні 2023-го отримав важке осколкове поранення руки. Сталося це на Луганському напрямку. Аби врятувати кінцівку, хірургам довелось її збирати по частинах.

«У мене були відірвані 2 пальці, розірвана кисть, ліва рука була повністю перебита. Після евакуації мені реально збирали кінцівку по частинах у новомосковській хірургії. Там я пробув два місяці, а потім потрапив до цього центру. Рука була, м’яко кажучи, не в дуже гарному стані, навіть візуально. До неї не можна було доторкнутися, бо було боляче. Тому ми першочергово працювали над зниженням чутливості. Заняття проходять щодня. Я бачу реальний результат. Зараз кінцівка у відносно нормальному стані. Усі, хто бачив мою руку до реабілітації і зараз, взагалі не вірять, що таке можливо», – ділиться  воїн ЗСУ Дмитро.

У реабілітаційному центрі Дніпра Дмитро перебуває вже пів року. Перед фахівцями закладу стояло ще завдання збільшити рухливість руки.

«Ерготерапія це про повернення до життя, соціальної активності та повсякденної діяльності. Наше завдання – повернути пацієнта до його звичайного життя, професії тощо. Наприклад, у Дмитра була гіперчутливість після отриманої травми. Він не дозволяв торкатися руки, не міг нічого нею брати. Ми почали з того, що Дмитру довелось весь час носити рукавицю. Це в комплексі з вправами допомогло долати чутливість. Заняття відбуваються тричі на день щодня. Дмитро показує дуже гарний результат, він дуже вмотивований. Зараз він може принести кави, відчинити двері, по дому щось робить, травмованою рукою може підняти до 5 кг. Але, звичайно, попереду ще багато роботи», – прокоментувала ерготерапевтка Анжела.

Дніпро залишається надпотужним хабом допомоги та реабілітації військових. У міському реабілітаційному центрі працює мультидисциплінарна команда, яка складається з лікарів фізичної реабілітації, фізичних терапевтів, ерготерапевтів, логопедів, психологів. Вони щодня роблять неможливе для  наших оборонців після важких поранень.

  • Ставлять на ноги військових після важких поранень: реабілітаційний центр Дніпра робить неможливе 24/7 фото
  • Ставлять на ноги військових після важких поранень: реабілітаційний центр Дніпра робить неможливе 24/7 фото 1
  • Ставлять на ноги військових після важких поранень: реабілітаційний центр Дніпра робить неможливе 24/7 фото 2
  • Ставлять на ноги військових після важких поранень: реабілітаційний центр Дніпра робить неможливе 24/7 фото 3
  • Ставлять на ноги військових після важких поранень: реабілітаційний центр Дніпра робить неможливе 24/7 фото 4

Ставлять на ноги військових після важких поранень: реабілітаційний центр Дніпра робить неможливе 24/7 фото

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах