У Дніпрі з’явилася інсталяція до "16 днів активізму проти насильства"

у Дніпрі з’явилася інсталяція до "16 днів активізму проти насильства"

у Дніпрі з’явилася інсталяція до "16 днів активізму проти насильства" фото: dp.vgorode.ua

Події
04 грудня 2023 17:51

Сьогодні, 4 грудня, у торговому центрі "Наша правда" відкрили інтерактивну інсталяцію у межах загальнонаціональної кампанії "Зроби крок. Чуйність перемагає насильство", що приурочена до "16 днів активізму проти насильства".

Інсталяція знаходитиметься у ТЦ з четвертого по шосте грудня, де волонтери допомагатимуть людям, що постраждали від насильства. Кожен зможе звернутися за консультацією до фахівця, - повідомляє з місця подій Vgorode.Dnipro.

Сейчас все самое оперативное в нашем Telegram-канале. Подписывайтесь, чтобы быть в курсе самой важной информации

За словами організаторів, мета заходу підвищити обізнаність людей у питаннях домашнього насильства.  З початку 2023 року зафіксовано понад 35 тисяч випадків домашнього насильства, що є вдвічі більше, аніж торік. З них – сім тисяч постраждалих вже отримали допомогу.

Дніпро – друге місто, де презентували інсталяцію, після Києва. Потім вона вирушить до Львова. У цих містах найбільший відсоток постраждалих. До того ж, численна кількість переселенців, які потерпали від насилля з боку військових.

у Дніпрі з’явилася інсталяція до "16 днів активізму проти насильства"у Дніпрі з’явилася інсталяція до "16 днів активізму проти насильства"

Нагадаємо, кампанія "Зроби крок. Чуйність перемагає насильство" відбувається за ініціативи Офісу Віцепрем’єрки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції та за сприяння першої леді України. Реалізовується у співпраці з Урядовою Уповноваженою з питань гендерної політики та за підтримки Фонду ООН у галузі народонаселення (UNFPA).

Раніше, ми писали про те, що у Дніпрі показали експозицію про жертв сексуального насилля.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах