Кошти з дорожнього фонду у 2024 році будуть перенаправлені на потреби оборони

Кошти з дорожнього фонду у 2024 році будуть перенаправлені на потреби оборони.

Кошти з дорожнього фонду у 2024 році будуть перенаправлені на потреби оборони. Фото: minfin.com.ua

Події
18 листопада 2023 17:56

У Міністерстві фінансів заявили про те, що у 2024 році всі кошти з дорожнього фонду, створеного у складі спецфонду держбюджету, будуть перенаправлені на потреби безпеки та оборони України.

За словами міністра фінансів України Сергія Марченка, це закріплено змінами до бюджетного кодексу.

Так, перенаправлені на оборону кошти з дорожнього фонду на наступний рік (94,7 млрд грн) дозволять мобілізувати усі можливі внутрішні ресурси на цей напрямок.

Зазначається, що відповідний грошовий ресурс сформують за рахунок акцизів з авто та пального. Також сюди враховуватимуть й інші платежі, з яких фінансувалося будівництво та ремонт доріг. Однак у 2024 році дорожня галузь України продовжить отримувати фінансування завдяки трьом ключовим джерелам.

Кошти з дорожнього фонду у 2024 році будуть перенаправлені на потреби оборони.Кошти з дорожнього фонду у 2024 році будуть перенаправлені на потреби оборони. Інфографіка: mof.gov.ua

Також у міністерстві повідомили, що залишки коштів, джерелом формування яких були доходи державного дорожнього фонду станом на 1 січня 2024 року, які не використані в попередні бюджетні періоди (2021-2023 роки), спрямують на утриманням доріг у зимовий період.

Ті дороги, що необхідні для військових потреб, будуть фінансуватися за рахунок коштів з резервного фонду Уряду України.

- Крім того, будівництво та ремонт доріг також заплановано в рамках проектів, що фінансуються міжнародними фінансовими організаціями та урядами країн-партнерів, - йдеться у заяві.

Нагадаємо, раніше Vgorode повідомляв, що мітингувальники у Києві під будівлею КМДА вимагали направити більше коштів зі столичного бюджету на потреби армії.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах