Російські спецслужби вербували українських школярів

Російські спецслужби вербували українських школярів

Російські спецслужби вербували українських школярів - фото: t.me/SBUkr

Події
25 жовтня 2023 16:32

СБУ викрила спецслужби Росії на вербуванні українських підлітків для антисемітських провокацій у різних регіонах України. Серед завербованих і школярі із Дніпра.

Як повідомили у СБУ, до складу групи входили 13-17-річні учні місцевих шкіл. Щоб дистанційно їх завербувати спецслужби Росії, створили молодіжний праворадикальний Телеграм-канал. Отримані таким чином медіафайли російські спецслужби розганяли у закордонних ЗМІ як фейкові публікації для дискредитації України.

На Житомирщині викрито 15-річного школяра з міста Радомишль, якого представники країни-агресора довго психологічно "обробляли" через інтернет. Окупанти вимагали від нього завдати антисемітських написів на одному з меморіальних знаків на території області.

У Дніпрі, Львові та Вінниці також викрито місцевих учасників підконтрольного РФ Телеграм-каналу. Ними виявились четверо школярів місцевих навчальних закладів.

Задокументовано, як представники російських спецслужб закликали підлітків до здійснення актів вандалізму на місцях пам'яті жертв Голокосту.

За всіма викритими фактами триває розслідування у рамках кримінального провадження, розпочатого за трьома статтями Кримінального кодексу України. СБУ закликає батьків бути пильними, щоб запобігати впливу ворожих спецслужб на українських дітей.

Російські спецслужби вербували українських школярівРосійські спецслужби вербували українських школярів
Російські спецслужби вербували українських школярівРосійські спецслужби вербували українських школярів

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах