У Дніпропетровській області військовий зливав дані української армії РФ

У Дніпропетровській області військовий зливав дані української армії РФ -

У Дніпропетровській області військовий зливав дані української армії РФ - фото: unian.ua

Події
20 жовтня 2023 13:53

На Дніпропетровщині судитимуть військового, який зливав дані армії РФ, він допомагав ворогу у проведенні підривної діяльності проти України.

У Дніпропетровській області військовослужбовцю Збройних Сил України інкримінували державну зраду, вчинену в умовах воєнного стану за попередньою змовою групою осіб (частина друга статті 28, частина друга статті 111 Кримінального Кодексу України).

Прокурори Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Східного регіону повідомили, що за даними слідства, обвинувачений служив в одному із гарнізонів, які базуються на Дніпропетровщині.

Починаючи з початку березня 2022 року вступивши у змову з представником іноземної держави - російської федерації, військовослужбовець здійснював діяльність спрямовану на надання допомоги останній у проведенні підривної діяльності проти України.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

На виконання завдань "куратора" він збирав інформацію про дислокацію, озброєння та військову техніку Сил оборони України. Також він намагався "зливати" канали радіозв’язку підрозділів українських військ.

Під час своєї діяльності підозрюваний підтримував комунікацію з ворогом через один з месенджерів.

Довідково: санкція статті передбачає позбавлення волі на строк п’ятнадцять років або довічним позбавленням волі, з конфіскацію майна.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах