Зеленський підписав закон про зарплати полонених військових

Зеленський підписав закон про зарплати полонених військових -

Зеленський підписав закон про зарплати полонених військових - фото: volynnews.com

Події
03 жовтня 2023 12:00

Президент України Володимир Зеленський підписав закон про посилення соціального захисту військовослужбовців, поліцейських та деяких інших осіб, що передбачає передачу зарплат полонених їхнім сім’ям.

Як повідомляється на офіційному сайті Верховної Ради України, законом передбачено зберігати грошове забезпечення осіб рядового і начальницького складу служби цивільного захисту, які потрапили в полон, а також зникли безвісти за особливих обставин. Йдеться про можливість виплати цих грошей їхнім сім’ям. При цьому, це не стосуватиметься тих, хто здався в полон добровільно.

Також законом уточнено порядок виплати грошової компенсації військовослужбовцям та поліцейським за невикористані дні відпусток. У разі загибелі чи смерті ці гроші виплачувати родині - дружині чи чоловіку, дітям, батькам.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Законом удосконалено порядок виплати одноразової грошової допомоги при звільненні з військової служби.

Нагадаємо, 6 вересня Верховна Рада ухвалила закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення соціального захисту військовослужбовців, поліцейських та деяких інших осіб", що передбачає передачу зарплат полонених їхнім сім’ям. За документ тоді проголосувало 283 народних депутати.

Голова Комітету ВР із питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування, очільниця партії "Слуга народу" Олена Шуляк говорила, що під час воєнного стану військові та поліцейські не можуть повною мірою використати свої відпустки, саме тому документом пропонується за невикористані дні виплачувати їм грошову компенсацію.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах