Веніславський пояснив яких жінок стосуватиметься обмеження на виїзд закордон

Веніславський пояснив яких жінок стосуватиметься обмеження на виїзд закордон -

Веніславський пояснив яких жінок стосуватиметься обмеження на виїзд закордон - фото: rbc.ua

Події
08 вересня 2023 18:14

Обмеження на виїзд за кордон буде стосуватиметься лише для тих жінок, які будуть мобілізовані, а не всіх, хто стоятиме на військовому обліку.

Про це у коментарі РБК-Україна розповів член парламентського Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки, представник президента у Верховній Раді Федір Веніславський.

- Що стосується обмеження на виїзд за кордон для військовозобов'язаних жінок, то таке обмеження буде стосуватися виключно жінок, які вже мобілізовані, відповідно до тих чи інших мобілізаційних завдань. Оскільки ці жінки, набувши статусу військовослужбовців, набувають відповідні права та обмеження", - зазначив Веніславський.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Щодо жінок, які будуть поставлені на військовий облік - наразі, за його словами, жодних обмежень у їхньому виїзді немає і це питання не розглядається.

Нардеп наголосив, що й зараз є жінки, які стоять на військовому обліці й жодних обмежень у виїзді за кордон для них не встановлено.

Нагадаємо, з 1 жовтня 2023 року жінки з медичною або фармацевтичною освітою мають стати на військовий облік. Після цього вони стають військовозобов'язаними, тож для них виїзд за кордон обмежений.

Веніславський зазначив, що військовозобов’язані жінки, як і чоловіки, зможуть виїхати закордон за наявності відповідних документів. До слова, жінки, що мають військово-облікові спеціальності, споріднені з військовою справою, та які мають освіту в інших галузях знань з 1 жовтня можуть стати на облік добровільно. 


 
 
 

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах