Мешканці Дніпра та Запоріжжя намагалися втекти з України на човні

Мешканці Дніпра та Запоріжжя намагалися втекти з України на човні -

Мешканці Дніпра та Запоріжжя намагалися втекти з України на човні - фото: youtube.com/@DPSU-communication

Події
03 вересня 2023 15:07

Мешканці Дніпра та Запоріжжя разом з 18-річним човнарем з Молдови намагалися переплисти Дністер та втекти з України. 

Як розповіли в Держприкордонній службі, 18-річний громадянин Молдови намагався здійснити Незаконний "трансфер" через державний кордон. Переправника-човняра з двома "клієнтами" затримали прикордонники.

Іноземець на гумовому човні незаконно перетнув кордон, аби забрати двох "пасажирів", які чекали на українському березі. Як з’ясувалось згодом, уродженцям Запорізької та Дніпропетровської областей, незаконна "мандрівка" коштувала 8 тисяч доларів США.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За діями правопорушників із засідки спостерігали вартові кордону, які висунулися на затримання, коли човен пристав до берега. Зрозумівши, що його викрили, молдованин намагався втекти. Молодик кинувся в Дністер, але, зупинився, почувши позаду постріли.

Порушників притягнули до адміністративної відповідальності за статтею 204-1 Кодексу України про Адміністративні порушення "Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України".

Громадянину Молдови слідчі Нацполіції оголосили підозру у вчиненні злочину за частиною другою статті 332 Кримінального кодексу України (незаконне переправлення осіб через державний кордон України). За такий злочин передбачено позбавлення волі на строк від семи до дев’яти років.

1

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах