У Дніпропетровській області завершується будівництво водогонів

У Дніпропетровській області завершується будівництво водогонів -

У Дніпропетровській області завершується будівництво водогонів - фото: t.me/dnipropetrovskaODA

Події
13 серпня 2023 16:08

У Дніпропетровській області завершується будівництво водогонів, пошкоджених внаслідок підриву російськими військами дамби Каховської ГЕС.

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак розповів подробиці реалізації проєктів. Від підриву Каховської ГЕС в області постраждали два райони - Нікопольщина та Криворіжжя. Там сьогодні реалізують локальні проєкти. Одні - вже повернули в громади централізоване водопостачання, інші - поповнюють, створені заздалегідь, запаси води.

За словами очільника області, в Грушівській громаді Криворізького району проєкт вже завершено. Там будівельники проклали майже три кілометри трубопроводу, встановили два насоси, максимально заглибились у Каховське водосховище. Це дозволило повернути воду майже 40 тисячам людей з 20 населених пунктів.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Успішно фінішував проєкт в Кривому Розі. Там через потужності промислового підприємства проклали трубопровід у 4,5 кілометри. Ним вже пішла вода з Інгульця до Південного водосховища.

Крім того, добігає кінця і третій проєкт з облаштування третьої "нитки". Щодо водопостачання Нікопольщини, то без централізованого водопостачання залишається Марганець, Томаківська та Мирівська громади. Ще три - водою забезпечені частково.

За словами Лисака, у Марганці прокладається водогін з Миколаївського водосховища. Більшість труби вже прокладена, змонтовано насос та колектор, завершити проєкт мають вже цього місяця.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах