В Україні хочуть ввести штрафи за прослуховування російської музики

В Україні хочуть ввести штрафи за прослуховування російської музики -

В Україні хочуть ввести штрафи за прослуховування російської музики - ілюстраційне фото: gettyimages/PM Images

Події
09 серпня 2023 17:52

В Україні хочуть ввести штрафи за прослуховування російської музики у громадських місцях. 

Верховна Рада прийняла законопроєкт №9547, в якому йдеться про те, що за публічне виконання, показ, демонстрацію, сповіщення у закладах торгівлі, громадського харчування, сфери послуг, музичних фонограм, відеограм, музичних кліпів, їхніх елементів, інших творів, розповсюдження яких заборонено, можна отримати:

  • штраф від 300 до 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян - від 5 100 до 8 500 гривень;
  • за повторне порушення - від 1 000 до однієї 1 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян - від 17 000 до 25 500 гривень.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

До цього, 19 червня 2022 року, прийняли Закон "Про внесення змін до деяких законів України щодо підтримки національного музичного продукту та обмеження публічного використання музичного продукту держави-агресора". Такі зміни потрібні для викорінення сепаратистських настроїв населення, які можуть створюватися саме через культуру.

- Такі продукти часто по своїй суті були інформаційними спецопераціями, спрямованими на послаблення нашої держави. Саме тому слід вживати дієвих заходів щодо обмеження музичного продукту держави-агресора на території України, - йдеться в пояснювальній записці.

Відповідно до статті 15 Закону України "Про культуру" заборонено також публічно виконувати фонограми, відеограми та показувати музичні кліпи, участь в яких беруть громадяни РФ.

Проблема полягає в тому, що дієвого покарання за такі дії в законодавстві не передбачено. Якщо, наприклад, між українцями стається конфлікт на фоні прослуховування російської музики, то поліція може скласти адміністративний протокол і лише за наявності всіх відповідних для цього підстав. Саме тому Рада і прийняла законопроєкт №9547, який зможе вирішити цю проблему.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах