У Дніпропетровській області розслідують загибель військовослужбовця на блокпосту

У Дніпропетровській області розслідують загибель військовослужбовця на блокпосту -

У Дніпропетровській області розслідують загибель військовослужбовця на блокпосту - фото: hromadske.ua

Події
19 липня 2023 13:29

У Новомосковському районі загинув 24-річний боєць Національної гвардії України Богдан Говорухін.

 Про це повідомляє Vgorode з посиланням на ГУНП в Дніпропетровській області.

До Новомосковського райвідділу поліції надійшов сигнал, що у бліндажі на блокпосту біля села Піщанка знайдено тіло військовослужбовця. Попередня причина смерті - наскрізне кульове поранення голови. З місця події слідчо-оперативна група вилучила автомат та особисті речі загиблого. За фактом смерті солдата відкрито кримінальне провадження. Основна версія - самогубство.

Поліція області стверджує, що слідчі призначили низку експертиз, у тому числі й судово-медичну, яка дозволить встановити справжню причину загибелі військовослужбовця. Розпочато досудове розслідування.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Коли родина побачила Богданове тіло, вони відразу ж не повірили в офіційну версію загибелі сина. По-перше, через кілька днів він мав їхати до них у відпустку, тому солдат не мав жодних приводів для самогубства. А по-друге:

- У Богдана праве вухо було перебите, просто висіло, ліве увім’яте в голову, як від удару ногою чи кулаком. На переніссі слід удару, лоб у синцях, на лівій руці синець, як від удару прикладом. Це Богдан у такому стані вчинив самогубство, або його били, доки не вбили, а постріл був уже потім, - розповів "Hromadske" батько Богдана Говорухіна Володимир.

Водночас керівництво військової частини, де служив Богдан Говорухін розповіло для "Hromadske", що рідні солдата поширюють не зовсім правдиву інформацію.

Остаточну точку в цій історії мають поставити слідство та суд.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах