Українські військові врятували червонокнижного птаха

Українські військові врятували червонокнижного птаха -

Українські військові врятували червонокнижного птаха - фото:uk.wikipedia.org

Події
12 липня 2023 11:54

Українські військові врятували червонокнижного птаха - шуліку чорного.

Проїжджаючи повз на автівці захисники побачили пташку, яка з останніх сил билась за своє життя із собаками. Про порятунок яструба стало відомо із Facebook-сторінки прифронтової волонтерки  Діани Макарової.

З передової, зі Словʼянська, пораненого хижака доправили до Дніпра. Фахівці з’ясували, що в шуліки перелом лівого крила та черепно-мозкова травма. До себе під опіку його забрала орнітолог з Дніпра Вероніка Конькова, яка займається порятунком птахів, що постраждали від війни.

Птаха назвали БТР.

Наразі БТР відновлюється після черепно-мозкової травми. Днями на нього чекає операція. Частину крила, можливо, доведеться ампутувати.

Шуліка чорний - хижий птах родини яструбових, занесений до Червоної книги України. На теренах України цей вид птахів є гніздовим, перелітним та, частково, зимуючим. 

 Живуть хижаки, за словами науковців, в різних типах лісів, зазвичай поблизу водойм.  Харчуються падаллю: переважно риба та інші відходи. Серед здобичі чорних шулік також трапляються дрібні гризуни, птахи, плазуни, жаби, жива риба, комахи, молюски, ракоподібні і черви.

В Україні лишилося близько двох тисяч особин.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах