Скільки військовозобов'язаних добровільно приходять до ТЦК і чи можна обійтися без "облав"

Скільки військовозобов'язаних добровільно приходять до ТЦК і чи можна обійтися без "облав"

Скільки військовозобов'язаних добровільно приходять до ТЦК і чи можна обійтися без "облав" - фото: zn.ua

Події
02 липня 2023 12:19

До ТЦК добровільно приходить близько 20% військовозобов'язаних від планових завдань, які мають виконати. Тому людям і доводиться вручати повістки на вулицях.

Про це в інтерв'ю "Leopolis" повідомив керівник Львівського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Олександр Тищенко. За його словами, якщо не буде цих розшуків, то мобілізація може бути під загрозою.

Прихід до ТЦК – це не автоматична відправка воювати. Спочатку потрібно виконати перелік процедур, пройти медогляд. Якщо є законні причини не бути мобілізованим – людина до армії не потрапить.

- Буває, що вручають людині повістку на вулиці, вона приходить до ТЦК, а виявляється у неї троє дітей чи інвалідність. Запитуєш, чому не прийшли і не оновили дані, а у відповідь: "Я боюсь". Інвалідність, як і сімейні обставини – це повне право на відстрочку, – сказав Олександр Тищенко.

За його словами, повістки бувають різні: для уточнення даних, для проходження комісії, "бойовий порядок денний". Остання видається лише після проходження медкомісії, якщо людину вже визнали придатною.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах