У Дніпропетровській області затримали двох проросійських агітаторів

На Дніпропетровщині затримали двох проросійських агітаторів -

На Дніпропетровщині затримали двох проросійських агітаторів - фото: facebook.com/ssu.dnipro/

Події
28 червня 2023 12:43

На Дніпропетровщині викрила ще двох ворожих агітаторів.

Як повідомили в СБУ, зловмисники сподівалися на прихід "російського світу" до Дніпропетровської області та поширювали в інтернеті деструктивний контент. Так, співробітники СБУ викрили мешканку Кривого Рогу, яка займала активну антиукраїнську позицію.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

З особистого облікового запису в соцмережі жінка поширювала заклики до зміни українських кордонів, а також висловлювала підтримку так званої "спеціальної військової операції". Повідомлення також містили схвалення окупації ворогом українських територій та дискредитацію чинного керівництва країни.

У коментарях до проросійських постів жінка наголошувала на необхідності "швидшого звільнення армією РФ Дніпропетровської області від укробендера".

Крім цього, у Кривому Розі також вирахували колишнього співробітника підприємства оборонної сфери, який також постив проросійські наративи. Він систематично розповсюджував спотворену інформацію про ситуацію в Україні, заклики на підтримку російської військової агресії та виправдовував загарбницькі дії окупантів.

Чоловік у своїх повідомленнях наголошував на "необхідності знищення укрофашистів" та історичної приналежності українських земель до Росії.

Під час обшуків у фігурантів вилучили комп'ютерну техніку та мобільні телефони. Їм повідомили про підозру у зазіханні на територіальну цілісність та недоторканність України, а також у колабораційній діяльності.

Приклади постів –Приклади постів – фото: facebook.com/ssu.dnipro
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах