В "Укргідроенерго" розповіли про спорудження греблі в районі Каховської ГЕС

В "Укргідроенерго" розповіли про спорудження греблі в районі Каховської ГЕС -

В "Укргідроенерго" розповіли про спорудження греблі в районі Каховської ГЕС - фото: t.me/ukrhydroenergo

Події
26 червня 2023 13:18

Фахівці вже почали працювати над спорудженням тимчасової греблі в районі зруйнованої Каховської гідроелектростанції.

Про це повідомив гендиректор "Укргідроенерго" Ігор Сирота. За його словами, компанія продовжує роботу над проєктом тимчасової греблі, яку планують розпочати будувати в районі Каховської ГЕС одразу після деокупації прилеглої території.

- Продовжуємо роботу з проєктним інститутом по проєкту спорудження тимчасових гребель на нижньому і верхньому б'єфі станції. Аби відразу після деокупації приступити до його реалізації, – цитує Сироту прес-служба компанії.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Гендиректор також розповів, що можливість фінансування проєкту будівництва тимчасових гребель обговорювалися з представниками Світового банку.

Окрім того, було проведено зустріч з представниками посольства США в Україні, на якій проговорено найнагальніші потреби компанії для подолання наслідків обстрілів на станціях і терористичного акту підриву Каховської ГЕС, а також за участю Прем'єр-міністра України підписано меморандум з Європейським банком реконструкції та розвитку стосовно фінансування проєктів з ліквідації наслідків ракетних обстрілів, в тому числі відновлення Каховської станції, на загальну суму 200 мільйонів євро.

Також ж з проєктним інститутом відпрацьовують варіанти забезпечення функціонування ДніпроГЕСу в Запоріжжі – без обмежень та на повну потужність.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах