Жителі Дніпропетровської області підтримували окупантів у соцмережах: що їм загрожує

Жителі Дніпропетровської області підтримували окупантів у соцмережах: що їм загрожує -

Жителі Дніпропетровської області підтримували окупантів у соцмережах: що їм загрожує - фото: dp.npu.gov.ua

Події
23 червня 2023 14:37

У Дніпропетровській області двоє чоловіків та жінка у соцмережах підтримували російських окупантів та пропагували комуністичний режим.

У ГУНП у Дніпропетровській області розповіли, що вони у забороненій в Україні соцмережі розміщували антиукраїнські дописи з фотографіями, які містять символи комуністичного режиму. Відповідно до закону, публічне поширення такої символіки в Україні заборонено.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Серед прихильників радянського режиму – 58-річна жителька Дніпра. 59-річний мешканець Кам’янського району розміщував дописи із символікою комуністичного тоталітарного режиму та поширював заклики на підтримку країни-агресора. У Покрові Нікопольського району поліцейські викрили 66-річного чоловіка, який агітував за комуністичний режим та публікував фотографії з атрибутами і лідерами тоталітарного режиму. 

Слідчі повідомили правопорушникам про підозру завиготовлення, поширення комуністичної, нацистської символіки та пропаганда комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів. Санкція статті передбачає обмеження волі на строк до п’яти років або позбавленням волі на той самий строк, з конфіскацією майна або без такої.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах