Рівень води у Каховському водосховищі може бути нижче 7 метрів

Рівень води у Каховському водосховищі може бути нижче 7 метрів -

Рівень води у Каховському водосховищі може бути нижче 7 метрів - фото: t.me/ukrhydroenergo

Події
19 червня 2023 10:09

Каховське водосховище продовжує міліти. Наразі точно неможливо виміряти рівень води.

В Укргідроенерго повідомили, що вивчили фотографії та відео з безпілотників. Фахівці вважають, що рівень води в Каховському водосховищі може бути нижче семи метрів. Станом на 19 червня, середній рівень нижнього б’єфу біля греблі ДніпроГЕС дорівнює 13,10 метрів БС.

За інформацією Укргідрометцентру, у створі поста Херсон продовжується стабільний спад. За добу рівень води знизився на 20 сантиметрів. І станом на сьогодні становить – 0,79 метра БС. Укргідроенерго та проєктний інститут працюють над розробкою проєкту зведення перемички (перекриття) Каховського водосховища після деокупації.

Підтопленими залишаються п’ять населених пунктів, а це – 843 будинки на правому березі. На лівому березі – 17 населених пунктів. З Херсонщини евакуйовано майже три тисячі людей, у тому числі 309 дітей, 80 маломобільних осіб та 284 тварини. Врятовано 716 осіб, у тому числі 30 дітей та 40 маломобільних осіб. Розгорнуто роботу 14 евакуаційних пунктів. Надано психологічну допомогу 401 особі.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах