Ракетний удар по Підгородньому: що розповідають очевидці

Ракетний удар по Підгородньому: що розповідають очевидці -

Ракетний удар по Підгородньому: що розповідають очевидці - фото: t.me/dnipropetrovskaODA

Події
04 червня 2023 12:35

У суботу ввечері, 3 червня, російські війська завдали удару по передмістю Дніпра. Внаслідок обстрілу загинула дворічна дитина, більше 20 людей отримали поранення. Очевидці розповіли про перші хвилини після трагедії.

68-річна Валентина Іванівна живе у будинку, який зруйнувала російська ракета з 2013 року. На місці події вона шукає свою кішку Бусю. Вона каже, що бачила її живою у момент вибуху, передає "Суспільне".

- Кішка зникла, я її бачила живою ще, коли мене холодильником привалило. Коли мене сусід витягував з-під холодильника, вона сиділа у дверному отворі в кухні. Далі мені вже було не до кішки, я була сама в шоці, – говорить вона.

Жінка шукає свою кішку на завалах будинку -Жінка шукає свою кішку на завалах будинку - фото: suspilne.media

У момент вибуху жінка була на кухні. За її словами, це в врятувало.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

- Я здивована як я вижила, квартири ж немає. Я була на кухні і це мене врятувало, тому що залишилась стінка кухні. На мене раз і впав холодильник, а потім дивлюся – усе сиплеться. Мене відвезли до лікарні, десь залишили, надали допомогу, – розказала Валентина.

П'ять місяців тому жінка втратила чоловіка. Тепер залишилася без квартири, розповідає Валентина.

Внаслідок ракетного удару відомо про 22 поранених. З них п'ятеро дітей – трьох хлопців, 6, 11 і 15 років та двох дівчат, 11 і 17 років. Через обстріл загинула дворічна дитина – Єлизавета. Міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук розповіла, що мама дівчинки, Наталя, перебуває наразі в реанімації з політравмою. Батько дитини – правоохоронець. У ту ніч він був на чергуванні.

Унаслідок ракетної атаки загинула маленька дитина -Унаслідок ракетної атаки загинула маленька дитина - фото: suspilne.media

- Батько був на чергуванні, і як мені розповіли він сам особисто розгрібав завали та витягав свою дружину і свою дочку. Уявіть тільки масштаб цієї трагедії, – сказала вона.

Альона живе на першому поверху зруйнованого ракетою будинку. Жінка каже, що знала батьків та маленьку Лізу особисто.

- Маленька дитинка, хороша, Лізочка звали. Вони не так довго живуть тут, але поганого нічого сказати не можу, нормальна сім'я, – розповідає вона.

Очевидці трагедії розповіли про дитину, яка загинула -Очевидці трагедії розповіли про дитину, яка загинула - фото: suspilne.media

У момент вибуху, розповідає жінка, вона з чоловіком була за два кілометри від дому. У квартирі перебував її 15-річний син. Зараз він у реанімації.

Неподалік місця ракетного удару працює пункт для звернень для потерпілих від ракетного удару. Заяви приймають біля будинку № 62 по вулиці Партизанській.

Пошукові роботи на місці ракетного удару вже завершились. Наразі комунальники прибирають наслідки обстрілу.

На місці продовжують працювати комунальники -На місці продовжують працювати комунальники - фото: suspilne.media

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах