У Дніпрі попри заборону купатися готують до сезону пляжі

У Дніпрі попри заборону купатися готують до сезону пляжі -

У Дніпрі попри заборону купатися готують до сезону пляжі - фото: dniprorada.gov.ua

Події
01 червня 2023 15:29

У цьому році у Дніпрі офіційно заборонили купатися на пляжах, проте комунальники вирішили все ж привести їх до ладу.

Як повідомили у міській раді, прибрати вирішили, зокрема, пляж на Монастирському острові. Крім цього, наразі тут працюють і водолази ДСНС, які очищають дно річки. Найчастіше на дні знаходять пляшки, каміння, мотузки та рибацькі ліски, а й інколи сітки. Також там, де глибше, дістають гілля, мотузки тощо.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Поблизу Монастирського острову обстежують ділянку в 24 тисячі квадратних метрів. На це необхідно близько семи годин. До цього вже обстежили Мануйлівський та Придніпровський пляжі.

У міській раді зазначили, що проводять відповідні заходи, аби підтримувати цей пляж у належному санітарному стані. Також підготували туалети та роздягальні. Цей пляж комунальники регулярно прибирають, також постійно стежать за станом води у річці та періодично роблять проби. Останні зробили минулого тижня і наразі є результати: вода у річці Дніпро у районі пляжу на Монастирському острові відповідає всім належним показникам.

Окрім цього пляжу, у Дніпрі є ще два офіційні місця відпочинку біля води – Мануйлівський у парку Сагайдак та Придніпровський. На них вже провели необхідні заходи з підготовки до літнього сезону. Але комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Дніпровської міської ради ухвалила рішення щодо заборони купання на трьох вищезазначених пляжах у зв'язку із продовженням воєнного стану в Україні.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах