Які унікальні технології з’являться у музеї історії Дніпра

Які унікальні технології з’являться у музеї історії Дніпра -

Які унікальні технології з’являться у музеї історії Дніпра - фото: dniprorada.gov.ua

Події
01 червня 2023 11:57

У Музеї історії Дніпра розробили проєкт для людей з інвалідністю. Тут з’являться нові унікальні технології.

Як повідомили у міській раді, за планом музей буде оснащений внутрішнім портативним пандусом, мнемосхемою, екскурсійними матеріалами шрифтом Брайля. Унікальним для України буде книга про історію міста цим шрифтом під назвою "Доторкнись до історії Дніпра". За словами провідного наукового співробітника музею Вадима Прокопова, це інтерактивні інноваційні підходи, що застосовуються у закордонних музеях. Подібні технології ще не реалізовувались в українських музеях.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Також планують створити гід в аудіо- і текстовому форматі. Він реагуватиме безпосередньо на вітрини, тобто вітрина почне розмовляти з відвідувачами. Це можливо завдяки bluetooth-маячкам, які дозволять автоматично змінювати аудіотреки та тексти гіда у залежності від розташування відвідувача в експозиції музею. Причому гід розрахований для різних категорій людей. Можна буде обрати мову – англійську чи українську. Також буде ця інформація у текстовому форматі та так званою легкою мовою для людей з інвалідністю. Усе це інтегрують у музейний додаток MyMID.

У Музеї історії Дніпра з'являться нові технології -У Музеї історії Дніпра з'являться нові технології - фото: dniprorada.gov.ua

Це інноваційна технологія не тільки для України, а й для світу, бо існує лише кілька музеїв у світі, які використовували такі маячки в експозиціях. Такі експерименти були в Австралії, Америці, Польщі.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах