Правоохоронці затримали групу вимагачів так званого "смотрящого" за Кривим Рогом

Правоохоронці затримали групу вимагачів так званого "смотрящого" за Кривим Рогом -

Правоохоронці затримали групу вимагачів так званого "смотрящого" за Кривим Рогом - фото: dp.npu.gov.ua

Події
28 травня 2023 09:45

Організатор злочинної групи, який раніше судимий за торгівлю наркотиками та незаконне зберігання вогнепальної зброї, займався "вибиванням" неіснуючих боргів з громадян. Крім того, "смотрящий" проводив у Кривому Розі "суди" в кримінальному середовищі та призначав "штрафи" за порушення "злодійських традицій".

Поліцейські встановили, що зловмисники під надуманим приводом вимагали 2 тисячі доларів США у двох мешканців Кривого Рога, повідомили у ГУНП в Дніпропетровській області. Фігурантів затримали у Кривому Розі.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За місцем проживання організатора та членів злочинної групи провели низку обшуків. Вилучено гроші та три автомобілі, які вони використовували у злочинній діяльності. "Смотрящого", щодо якого в суді слухаються кримінальні провадження за умисне нанесення тяжких тілесних ушкоджень, встановлення та поширення злочинного впливу, помістили до ізолятора тимчасового тримання. Йому оголосили про підозру у вчиненні злочинів, передбачених за вимагання та встановлення або поширення злочинного впливу.

Також затримані двоє його спільників, яким оголошено про підозру за вимагання. За вчинення цих злочинів затриманим загрожує до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах