Мер розповів подробиці ракетного обстрілу Дніпра 26 травня

Ударили по психіатричній лікарні: мер розповів подробиці ракетного обстрілу Дніпра 26 травня -

Ударили по психіатричній лікарні: мер розповів подробиці ракетного обстрілу Дніпра 26 травня - фото: t.me/dnipropetrovskaODA

Події
26 травня 2023 18:00

Завтра – 27 травня – у Дніпрі оголошено день жалоби за загиблими внаслідок ракетного удару росіян по лікарні.

Як повідомив мер Борис Філатов, денний ракетний удар знищив філію однієї з медустанов, де надавали психіатричну допомогу.

- Простими словами – психлікарню. Жодних військових об'єктів там і близько не було. Взагалі. Держава-терорист, мабуть, бачить собі загрозу вже навіть у підопічних психіатрії, – написав мер.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За його словами, кількість жертв обстрілу досі підраховується. Станом на 14:00 загиблих – двоє. Щонайменше 26 людей поранено – серед них двоє дітей. Дісталося і тваринам у найближчій ветклініці.

– Постраждалих могло бути більше. Фактично, людей врятувало диво. На момент атаки по лікарні там тривала «перезмінка». А лише кілька тижнів тому, родини переселенців, що тимчасово проживали на другому поверсі медзакладу, як раз звідти виїхали. Тож, може, диво станеться ще раз. І ми знайдемо тих медпрацівників, з якими нині немає звʼязку.  І що кількість жертв не зростатиме далі, – написав Філатов.

Що стосується руйнувань, то загалом за підсумками масованої ракетної атаки вночі та денного обстрілу – у місті понад тисяча вибитих вікон: в амбулаторіях, житлових будинках, у школах та дитсадках, у корпусі стадіону та у дитячих позашкільних закладах, у низці інфраструктурних та торгових об'єктів.
Пошкоджено дахи та комунікації, приватне майно людей.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах