Компенсація за зруйноване житло: куди звертатися, якщо вашу заявку не обробляють

Компенсація за зруйноване житло: куди звертатися, якщо вашу заявку не обробляють -

Компенсація за зруйноване житло: куди звертатися, якщо вашу заявку не обробляють - фото: t.me/dnipropetrovskaODA

Події
16 травня 2023 12:28

Жителі Дніпропетровської області можуть отримати компенсацію за житло, яке постраждало через ворожі обстріли, у рамках програми "єВідновлення".

Голова Дніпропетровської облради Микола Лукашук повідомив, що прийом заявок на отримання компенсації вже розпочався. Якщо ваше житло пошкоджено, то вам необхідно подати інформацію через додаток "Дія". Представник органів самоврядування через комісію перевірить і підтвердить факти пошкоджень – наприклад, відсутність трьох вікон, пошкоджений дах тощо.

Заявки розглядаються протягом місяця. Якщо ви вже виконали ремонтні роботи за власні кошти, зберігайте всі чеки та документи – це питання розглянуть окремо. Якщо органи місцевого самоврядування не зробили перевірку протягом місяця, надсилайте звернення на офіційну пошту Дніпропетровської обласної ради: info@oblrada.dp.gov.ua.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Коли ви надасте інформацію про пошкодження, на основі цих даних система автоматично розраховує вартість компенсації. Ви можете отримувати кошти з компенсації на спеціальний рахунок, який можна створити онлайн. Програма діє по всій території України і працює за принципом "живої черги" – чим раніше подаєте заявку, тим швидше отримаєте компенсацію. Максимальна сума виплати становить 200 тисяч гривень.

З 22 травня почне діяти закон, що регулює виплату більших компенсацій за більш складною процедурою. Зазначається, що обмежень на кількість заявок у випадку повторних пошкоджень не існує.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах