Працівник Vodafone коригував обстріли Дніпропетровщини та передавав РФ дані про ЗСУ

Працівник Vodafone коригував обстріли Дніпропетровщини та передавав РФ дані про ЗСУ

Працівник Vodafone коригував обстріли Дніпропетровщини та передавав РФ дані про ЗСУ - фото: rbc.ua

Події
10 травня 2023 13:20

У Дніпрі засудили працівника компанії Vodafone, який співпрацював з окупантами та коригував ракетні удари по області.

Як повідомили в Єдиному реєстрі судових рішень, звинувачений працював на посаді інженера базових станцій і транспортної мережі у компанії Vodafone. На початку повномасштабного вторгнення чоловік зв’язався з представниками Генштабу РФ та запропонував їм надати інформацію про переміщення техніки та підрозділів ЗСУ. Згодом він надіслав їм скріншоти місцезнаходження будівель військової частини Національної Гвардії України. Також додав, що там знаходиться весь військовий зв’язок.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

2 квітня 2022 року окупанти завдали ракетного удару по Павлограду. Так, чоловік приїхав на вокзал станції "Павлоград-1" і зняв на відео місце ворожого удару. Також він зафіксував, як працівники ремонтують контактну мережу та пошкоджені залізничні вагони. Весь відеозапис обвинувачений надіслав окупантам.

В той самий день працівник Vodafone зі свого авто зняв на відео колону військової техніки з зенітно-ракетними комплексами "С-300П" , яка стояла на узбіччі вулиці Донецьке шосе у Дніпрі. Це відео також було надіслано представникам армії РФ.

Чоловіка викрили та визнали винним у поширенні інформації про переміщення підрозділів ЗСУ та державній зраді. Його засудили до 10 років позбавлення волі.

Засуджений свою вину не визнав та заперечив співпрацю з країною-агресором. Однак у суді висловив своє побажання увійти до списку осіб, яких може бути передано до РФ, в порядку обміну.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах