Ціною свого життя врятував побратимів: героїчно загинув поліцейський із полку "Дніпро-1"

Ціною свого життя врятував побратимів: героїчно загинув поліцейський із полку "Дніпро-1" -

Ціною свого життя врятував побратимів: героїчно загинув поліцейський із полку "Дніпро-1" - фото: dp.npu.gov.ua

Події
04 травня 2023 16:33

У вересні минулого року у Донецькій області героїчно загинув Микола Дзидза – боєць патрульної служби поліції особливого призначення "Дніпро-1".

У ГУНП у Дніпропетровській області розповіли, що чоловік народився 23 липня 1988 року у селищі Чернелиця Городенківського району Івано-Франківської області. Тут же і закінчив середню школу. Маючи за плечима строкову службу водієм та стрільцем військової частини у Збройних силах України, у 2014 році, не вагаючись, пішов захищати рідну землю на сході України.

Поліцейський врятував своїх побратимів -Поліцейський врятував своїх побратимів - фото: dp.npu.gov.ua

Після повернення чоловік мав досвід служби у підрозділах Державної служби України з надзвичайних ситуацій. Коли почалося повномасштабне російське вторгнення, у травні 2022 року став одним із бійців полку патрульної служби поліції особливого призначення "Дніпро-1" Головного управління Національної поліції в Дніпропетровській області.

Загинув Микола Дзидза 29 вересня 2022 року під час контрнаступу українських військових у населеному пункті Ямпіль Донецької області. Коли його підрозділ потрапив у засідку росіян, він до останнього відстрілювався, знищивши велику кількість ворога. Чоловіку було лише 34 роки.

Про те, яким був Микола Дзидза із позивним "Норка" розповідають його побратими. Бійці полку "Сафарі", які пліч-о-пліч з Миколою проривали ворожі укріплення на Донеччині, кажуть що саме професіоналізм "Норки" врятував їх життя.

Віталій, позивний "Ствол", командир 5-ї роти полку спецпризначення "Сафарі" згадує героїчний вчинок товариша.

- 29 вересня до нас надійшов наказ вибити ворога з міста Ямпіль Донецької області. Але у місті наш підрозділ попав у засідку. Ми відкрили вогонь по ворогу, а у відповідь росіяни почали "крити" нас. Микола почав відстрілюватися, чим зберіг багато життів своїх побратимів. Завдяки йому ми змогли виконати завдання до кінця та відбити місто, – розповів військовий.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах