У Дніпропетровській області затримали колаборантів, які підтримували окупантів

У Дніпропетровській області затримали колаборантів, які підтримували окупантів -

У Дніпропетровській області затримали колаборантів, які підтримували окупантів - фото: facebook.com/ssu.dnipro

Події
04 травня 2023 15:30

Правоохоронці продовжують виявляти жителів Дніпропетровської області, які підтримують окупацію українських територій.

Як повідомили у Службі безпеки України, працівник одного з підприємств харчової промисловості Кам’янського публічно заперечував військову агресію РФ проти України. Він не визнавав поширення державного суверенітету на тимчасово окуповані території нашої країни. Серед близького оточення чоловік висловлював заклики до співпраці з окупаційною владою і пропагував ідеї «руського миру». Через особистий акаунт у соцмережі він розповсюджував антиукраїнські наративи, які отримував у проросійських пабліках. Пости він супроводжував власними коментарями з підтримкою дій загарбників і глорифікації ворожої армії.

Також колишня співробітниця одного з медичних закладів Тернівського району мала активну проросійську позицію і висловлювала її серед близького оточення. На своїй сторінці у соцмережі вона розповсюджувала антиукраїнські меседжі та заперечувала збройну агресію РФ проти нашої держави. Агітаційні матеріали вона брала з проросійських ресурсів. Пости зі схваленням політики путінського режиму та підтримкою дій окупаційних військ неодноразово з’являлися на її сторінці у вигляді фотографій та особистих коментарів до них.

Ще одна мешканка Тернівки та колишня співробітниця органу місцевого самоврядування теж постійно займалася в інтернет-просторі антиукраїнською агітацією. Будучи уродженкою РФ, жінка через соцмережу розповсюджувала антиукраїнські наративи та підтримувала збройну агресію ворога проти нашої держави. Пости зі схваленням окупації українських територій та виправдовуванням агресії проти України постійно з’являлися на її сторінці. Публікації містили глорифікацію ворожої армії, а також повну підтримку їх дій проти українського народу.

Крім того, ще одним колаборантом виявився непрацюючий мешканець Павлограду. Чоловік через особисту сторінку в одній із соцмереж розповсюджував антиукраїнські матеріали з дискредитації вищого керівництва країни та української армії. Пости з підтримкою так званої "спеціальної воєнної операції" та окупації ворогом українських територій стали основним контентом його аккаунта в інтернеті.

Співробітники СБУ викрили колаборантів і припинили антиукраїнську агітацію. У ході проведення слідчих дій правоохоронці вилучили комп’ютерну техніку та мобільні телефони. Наразі в рамках розпочатих кримінальних проваджень чотирьом російським прихильникам повідомлено про підозру у колабораційній діяльності.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах