Безкоштовне житло та харчування: мешканці Дніпропетровщини можуть евакуюватися на захід України

Безкоштовне житло та харчування: мешканці Дніпропетровщини можуть евакуюватися на захід України

Безкоштовне житло та харчування: мешканці Дніпропетровщини можуть евакуюватися на захід України - фото: 2day.kh.ua

Події
02 травня 2023 16:04

У Дніпропетровській області жителі і переселенці старшого віку та люди з інвалідністю, які проживають на територіях, що обстрілюються, можуть виїхати до безпечніших місць на евакуаційних рейсах. Їх у регіоні працює 19.

Як повідомили в Дніпропетровській військовій адміністрації, щоб потрапити на евакуаційний рейс, потрібно звернутися до селищної чи міської ради. Після цього інформацію передадуть до обласного департаменту соцзахисту, де й сформують евакуаційні групи. Потім мешканці централізовано виїдуть на захід України.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

– Десять громад області визнані зонами ведення бойових дій. Вони у Нікопольському, Синельниківському і Криворізькому районах. У першу чергу звідти можуть виїхати люди з інвалідністю, а також з категорії 60+, – каже начальниця відділу департаменту соцзахисту населення ОВА Ганна Счастливець.

За її словами, для людей, які евакуюються, залізниця виділяє окремий вагон. У дорозі їх супроводжує представник громади, а на місці зустрічає приймаюча сторона. Евакуйованих безкоштовно розселяють у санаторіях та лікарнях, де їх забезпечать триразовим харчуванням та лікуванням.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах