Гастрономічна мапа України: підбірка 25 страв від VARUS

Гастрономічна мапа України: підбірка 25 страв від VARUS

Гастрономічна мапа України: підбірка 25 страв від VARUS

Події
28 квiтня 2023 09:35

Чи знаєте ви, як смакує українська кухня? І ми зараз говоримо не тільки про мейнстрим типу борщу з пампушками чи вареників! Феномен нашої національної кухні полягає в тому, що вона одночасно і цілісна, і має регіональне різноманіття. Саме це досліджували в історико-культурному проєкті «Наша область — наша страва», який провела мережа супермаркетів VARUS, зібравши підбірку з 25 страв з кожної області України.

Впродовж 14 тижнів VARUS спільно з кулінарними експертами вивчав гастрономічні особливості різних областей України. У хід пішли архіви, давні книги рецептів, згадки місцевих жителів та навіть твори класичної української літератури. Автори проєкту віднайшли оригінальні рецепти закарпатських вівчарів, поліських землеробів, запорізьких козаків, дізнались, як готували юшку рибалки з Півдня та які традиції кримськотатарської кухні прижились у Криму.

«В українських стравах, інгредієнтах та способах приготування зашифровано культурний код нації. Це не тільки про смачну їжу, але й про відображення нашої ментальності, історії та символізму. Метою проєкту «Наша область — наша страва» було віднайти та зібрати рецепти страв-візитівок кожного регіону України. Таким чином ми прагнули познайомити українців із різномаїжжям нашої кухні та зізнатись у любові українським традиціям», — розповіла Анна Луганська, в.о. директора з маркетингу VARUS.

Оригінальне зображення до кожної страви створювала ілюстраторка Анастасія Яворська. У фіналі проєкту 25 оригінальних рецептів об’єднали у кулінарну мапу України.

«Цей проєкт дав мені змогу поділитись любов’ю до української кухні через творчість. За час роботи над ілюстраціями я сповна насолодилась кулінарною мандрівкою Україною, тож запрошую і вас пізнати традиції кожного регіону нашої країни», — каже ілюстраторка проєкту Анастасія Яворська.

Тепер ви знаєте більше про гастрономічні уподобання різних куточків нашої країни. VARUS закликає вас продовжувати мандрівки кулінарними стежками України, досліджувати традиції та насолоджуватись різномаїжжям української кухні!

Довідка:

VARUS – національна мережа супермаркетів, що представлена на ринку продуктового ритейлу України компанією «Омега». Перший магазин мережі відкрився у 2003 році у Дніпрі, наразі загальна кількість – 103 супермаркети у різних містах України.

Мережа VARUS першою запровадила формат To Go. Він розрахований на клієнтів, які бажають зробити швидкі покупки, придбати готові страви, взяти хот-доги та напої з собою, а також перекусити та випити чаю, кави чи соку-фреш прямо в магазині.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах