СБУ повідомила про підозру військовому, який намагався викрасти літак РФ

СБУ повідомила про підозру військовому, який намагався викрасти літак РФ -

СБУ повідомила про підозру військовому, який намагався викрасти літак РФ - фото: t.me/SBUkr

Події
21 квiтня 2023 17:46

Служба безпеки України повідомила про підозру військовому, який намагався викрасти російський літак. Це призвело до того, що окупанти обстріляли аеродром "Канатове" у Кіровоградській області. Тоді була знищена українська техніка.

У Службі безпеки України розповіли, що наразі повідомлено про підозру військовослужбовцю, колишньому виконувачу обов’язків командира однієї із частин Сил спеціальних операції, Роману Червінському.

СБУ повідомила про підозру військовому -СБУ повідомила про підозру військовому - фото: t.me/SBUkr

Як свідчать матеріали слідства, його самовільні дії призвели до ракетного обстрілу ворогом аеродрому "Канатове" у Кіровоградській області влітку 2022 року. Підозру оголосили за статтею про перевищення військовою службовою особою влади чи службових повноважень.

Військовий вирішив викрасти російський літак -Військовий вирішив викрасти російський літак - фото: t.me/SBUkr

За матеріалами справи, військовий разом із іншими особами самовільно вирішили провести так звану "спецоперацію" – заволодіти літаком повітряно-космічних сил РФ. Російський пілот нібито погодився на пропозицію перейти на бік України.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Операцію не погодили з українськими спецслужбами -Операцію не погодили з українськими спецслужбами - фото: t.me/SBUkr

Ця "операція" проводилася попри заперечення СБУ та без згоди відповідних державних органів. У результаті ворог отримав дані про розміщення на аеродромі "Канатове" особового складу Повітряних сил ЗСУ та українських літаків. Це дало змогу ЗС РФ обстріляти летовище.

- СБУ і ГУР МО відразу висловили свої зауваження до такого плану, його не погодили інші державні органи. Адже спецоперація приховувала в собі багато ризиків. Але окремі люди вирішили діяти на власний розсуд… Хочу наголосити, що ніякі хитрощі не допоможуть уникнути відповідальності. На мою думку, негідник, дії якого призвели до смерті одного українського військового і поранення ще сімнадцяти, має понести заслужене покарання, – підкреслив Голова СБУ Василь Малюк.

Аеродром у Кіровоградській області обстріляли окупанти -Аеродром у Кіровоградській області обстріляли окупанти - фото: t.me/SBUkr

Унаслідок ракетного удару по аеродрому загинув командир військової частини та отримали поранення 17 українських захисників. Також було повністю знищено два бойові винищувачі Повітряних сил ЗСУ, а злітна смуга та інша техніка й будівлі зазнали значних пошкоджень. Наразі розслідування триває. Вживаються комплексні заходи для притягнення усіх причетних до відповідальності.

Унаслідок обстрілу була пошкоджена взлітна смуга -Унаслідок обстрілу була пошкоджена взлітна смуга - фото: t.me/SBUkr

Одна людина загинула -Одна людина загинула - фото: t.me/SBUkr

Ще 17 військових отримали поранення -Ще 17 військових отримали поранення - фото: t.me/SBUkr

Насліди обстрілу -Насліди обстрілу - фото: t.me/SBUkr

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах