У Дніпропетровській області будуть судити людей, які підтримували окупантів

У Дніпропетровській області будуть судити людей, які підтримували окупантів -

У Дніпропетровській області будуть судити людей, які підтримували окупантів - фото: pexels.com

Події
20 квiтня 2023 11:19

Жителі Дніпропетровської області потрапили на лаву підсудних через підтримку окупантів та виправдовування збройної агресії РФ.

За даними слідства, мешканець Кам’янського через власний акаунт у забороненій соцмережі буплікував контент з проросійських спільнот, а в коментарях закликав підтримати "спеціальну військову операцію".

Мешканка Павлограда під час розмов називала збройну агресію РФ внутрішнім громадянським конфліктом та запевняла, що дії окупантів направлені на захист українських територій. Судово-лінгвістична експертиза підтвердила наявність у висловлюваннях жінки виправдовування та заперечення збройної агресії РФ проти України.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Як повідомили у прокуратурі Дніпропетровської області, наразі до суду направили обвинувальні акти стосовно чоловіка та жінки. Їх звинувачують у колабораційній діяльності та виправдовуванні, визнанні правомірної, запереченні збройної агресії РФ проти України. Їм загрожує покарання у вигляді виправних робіт на строк до двох років або арештом на строк до шести місяців, або позбавленням волі на строк до трьох років. Також вони не зможуть обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах