Історія 23-річної дівчини з Бахмута, яка працює водієм тролейбуса у Дніпрі

Історія 23-річної дівчини з Бахмута, яка працює водієм тролейбуса у Дніпрі

Історія 23-річної дівчини з Бахмута, яка працює водієм тролейбуса у Дніпрі - фото: t.me/DepTrDMR

Події
15 квiтня 2023 17:49

Дівчина з Бахмута здійснила свою мрію та стала водієм тролейбуса у Дніпрі. Про її історію розповіли в департаменті транспорту.

Валерії Пікуліній 23 роки. Вона родом з Бахмута. Пов’язати життя з електротранспортом дівчина вирішила ще у 13 років, коли жила у рідному місті, повідомили в департаменті транспорту.

– Це сталося, коли була ще підлітком, вдома – у Бахмуті. Переходила дорогу перед тролейбусом, а цього не дозволяють правила дорожнього руху. І не дарма – я не помітила машину, вона мене збила. Тоді я познайомилася і стала товаришувати з водійкою тролейбуса, з нею їздила на фізпроцедури. Продовжила кататися і надалі, почала спілкуватися з кондукторами. Провела так майже все літо і зрозуміла, що хочу зв’язати своє життя з електротранспортом, – згадує дівчина.

Дівчина мріяла стати водійкою тролейбуса з 13 роківДівчина мріяла стати водійкою тролейбуса з 13 років - фото: t.me/DepTrDMR

Коли вона підросла, то переїхала до Києва, де спробувала себе в ролі кондуктора, контролера та диспетчера. Однак мрія стати водієм не полишала. Після початку пандемії Валерія повернулася до Бахмуту. Згодом її направили на курси водіїв до Дніпра, де вона зустріла повномасштабну війну. Це не зупинило дівчину і вона потрапила на навчання, яке успішно пройшла.

Вже три місяці водійка керує тролейбусом на 20-му маршруті. Вона згадує, що перший робочий день, 23 листопада, запам’ятався їй на все життя. Адже тоді через масовану ракетну атаку стався блекаут.

Валерія Пікуліна працює водієм тродейбусу на 20-му маршруті у ДніпріВалерія Пікуліна працює водієм тродейбусу на 20-му маршруті у Дніпрі - фото: t.me/DepTrDMR

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Попри всі перешкоди Валерія Пікуліна любить свою роботу та порівнює її з хобі.

– Мені подобається, що не сиджу в чотирьох стінах. Офіс – це не для мене. Я люблю рух. А світанки та заходи сонця – це окреме кохання. Особливо, коли Новим мостом їдеш, бачиш, як місто прокидається. Також подобається спілкування з людьми. З колегами ми на одній хвилі. Що з молодими, що із старшими. Всі один одного розуміють, – розповіла Валерія.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах