У Дніпропетровській області повідомили про підозру чоловіку і жінці, які підтримували РФ

У Дніпропетровській області повідомили про підозру чоловіку і жінці, які підтримували РФ -

У Дніпропетровській області повідомили про підозру чоловіку і жінці, які підтримували РФ - фото: freepik.com

Події
13 квiтня 2023 12:03

Двом жителям Дніпропетровської області повідомили про підозри за те, що вони підтримували російських окупантів у соціальних мережах.

Так, жителька Кривого Рогу публікувала на своїй сторінці пости антиукраїнського спрямування. Жінка у своїх постах називала українців "нацистами", бажала успіхів російським військовим у "визволенні від фашизму", а в коментарях возвеличувала президента РФ, повідомили у прокуратурі Дніпропетровської області.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Також викрито мешканця Кам’янського району, який під публікаціями проросійських Інтернет-спільнот поширював коментарі з виправдовуванням злочинів військових країни-агресора та називав війну "спеціальною військовою операцією".

Чоловіку та жінці повідомили про підозру за фактами виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікації її учасників. Наразі жінці обрали запобіжний захід – тримання під вартою. Їм може загрожувати покарання у вигляді обмеження волі на строк до п’яти років або позбавленням волі на той самий строк, з конфіскацією майна або без такої.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах