"Полював" за українською авіацією: на Дніпропетровщині затримали агента РФ

"Полював" за українською авіацією: на Дніпропетровщині затримали агента РФ

"Полював" за українською авіацією: на Дніпропетровщині затримали агента РФ - фото: ssu.gov.ua

Події
04 квiтня 2023 12:06

У Дніпропетровській області затримали агента ГУ Генерального Штабу ЗС РФ. Він збирав дані про переміщення українських військ на території регіону та передавав їх ворогу.

Як повідомили в пресслужбі СБУ, ворожим агентом виявився місцевий житель, якого завербували через проросійський Телеграм-канал. Там він поширював дописи на підтримку армії РФ.

Агент вивідував місця розміщення та режими роботи українських літаків на Дніпропетровщині: фіксував регулярність вильотів, кількість літаків та інше. Також він доповідав окупантам інформацію про наслідки атак на Дніпро. Всі дані надсилав до ГРУ РФ через месенджер, які ворог використовував для підготовки та здійснення нових обстрілів.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Правоохоронці провели обшуки вдома у зрадника та виявили мобільний телефон, у якому знайшли докази співпраці з агресором. Йому повідомили про підозру за частиною 2 статті 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) та частиною 2 статті 114-2 (несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення ЗСУ чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань, вчинене в умовах воєнного стану). Зараз агента тримають під вартою. Розслідування триває.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах