Для військовозобов’язаних ввели нові правила обліку: що потрібно знати

Для військовозобов’язаних ввели нові правила: що потрібно знати -

Для військовозобов’язаних ввели нові правила: що потрібно знати - фото: t.me/adm_dp

Події
31 березня 2023 16:48

У Єдиному державному реєстрі ввели нові правила обліку для актуалізації даних призовників, військовозобов’язаних та резервістів. Це пов’язано з тим, що з початку повномасштабного вторгнення багато людей виїхали в інші регіони та за кордон.

У Дніпропетровській ОВА розповіли, що взяттю на військовий облік підлягають призовники від 17 до 27 років. Також військовозобов’язані та резервісти. Ті, які не досягли граничного віку перебування в запасі. Залежно від звання він коливається від 60 до 65 років. 

- Під час дії воєнного стану вони не можуть змінювати місце проживання без дозволу начальника терцентру, в якому перебувають на обліку. В разі ж переїзду повинні отримати дозвіл. Зробити це треба особисто, прийшовши до територіального центру комплектування та соціальної підтримки, – пояснив офіцер Дніпропетровського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Сергій Кравчук.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Термін для цього – 7 днів. Те саме правило стосується змін персональних даних. Власне їх військовозобов’язаний має звіряти бодай раз на п’ять років. Для цього треба з’являтися до центру комплектування за місцем перебування на військовому обліку. 

Серед обов’язків людей призовного віку є реагування на повістки. З’явитися по ній необхідно у зазначений в документі час. Ігнорування карається адміністративним або кримінальним покаранням. 

Без актуального військового квитка або документа про постановку на облік військовозобов’язаний не зможе влаштуватися на роботу або вступити на навчання.

- Дані працевлаштованого військовозобов’язаного або вступника вносяться до списку персонального військового обліку. Зробити це треба протягом перших п’яти днів. Це відповідальність підприємства і освітнього закладу. А от центри зайнятості повинні подавати інформацію про безробітних, які підпадають під категорію військовозобов'язаних, – розповів офіцер. 

В обласній військовій адміністрації зазначили, що закордонні дипломатичні установи мають вести облік українців, які перебувають на тимчасовому консульському обліку, а у воєнний час сприяти поверненню військовозобов’язаних в Україну. Також вони мають інформувати їх про початок чергового призову.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах