Жінка з Кривого Рогу жила з немовлям у землянці в Києві: шокуючі подробиці

Жінка з Кривого Рогу жила з немовлям у землянці в Києві: шокуючі подробиці

Жінка з Кривого Рогу жила з немовлям у землянці в Києві: шокуючі подробиці - фото: facebook.com/UA.KyivPolice

Події
28 березня 2023 15:31

У Києві жінка з Кривого Рогу з 5-місячним немовлям тривалий час жила у покинутій землянці без їжі та води.

Як повідомили в пресслужбі Поліції Києва, 36-річна жінка разом зі своїм маленьким сином жила у покинутій недобудові на вулиці Бойчука у Печерському районі Києва. Туди було направлено правоохоронців.

Жінка жила з немовлям у недобудовіЖінка жила з немовлям у недобудові - фото: facebook.com/UA

Вони побачили, що дитина виховувалася в умовах антисанітарії. Там не було тепла, води та нормальної їжі. Це загрожувало життю та здоров’ю немовля. Тому поліцейські спільно із спецслужбами передали його під нагляд лікарів. Хлопчик знаходиться у медзакладі та почувається добре.

Лкарі забрали дитину та піклуються про неїЛкарі забрали дитину та піклуються про неї - фото: facebook.com/UA.KyivPolice

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Рішення поліцейських – відібрати дитину у мами викликало резонанс серед користувачів. Під публікацією правоохоронців, вони зазначали, що малюка потрібно повернути жінці, адже вона турбувалася про сина та намагалася підтримувати чистоту.

Люди почали захищати жінкуЛюди почали захищати жінку - фото: скріншот facebook.com/UA.KyivPolice

Натомість Ювенальна поліція вирішила пояснити ситуацію та розповіла детальніше про життя матері. Вона родом з Кривого Рогу Дніпропетровської області. У два роки залишилась сиротою та проживала в родині під опікою. Виявилося, що вона має ще двох дітей від різних чоловіків. Першу виховує колишній, а другою опікується її родичка. З ними жінка не спілкується. Крім цього, її позбавлено батьківських прав.

Ювенальні поліцейські зазначають, що матір народила третю дитину в пологовому будинку в Печерському районі столиці. Лікарі помітили, що жінка має проблеми з наркотиками та алкоголем, однак від немовля вона не відмовлялася.

Соцпрацівники пропонували їй допомогу та тимчасове житло, від яких жінка відмовилася. Вона вирішила їхати до Полтавського реабілітаційного центру для матері і дитини. Її туди доставили волонтери на початку жовтня 2022 року. 16 березня 2023 року вона втекла звідти.

За словами жінки, там був суворий режим, правила внутрішнього розпорядку, обов’язки, а телефоном можна було користуватися лише у відведені години. Тому вона приїхала до Києва та оселилася у покинутій недобудові в Печерськокому районі Києва, де її знайшли правоохоронці.

Фахівці оглянули немовля та зробили висновок, що воно не доглянуте. Матір розповіла, що вона витирала його серветками замість купання. Також вона годувала його сумішшю лише тоді, коли люди приносили кип’ячену воду.

Також жінка зізналася, що не може і не хоче виховувати сина. Матір написала заяву про відмову від дитини. Згодом її знайшли журналісти ТСН, яким вона заявила, що хоче повернути свого малюка.

– Якщо мені дитину не повернуть, то скажу чесно – я піду повішусь, – сказала жінка. Вона погодилася, що її син не може жити в землянці. Також додала, соцслужби можуть їй віддати малюка, якщо знайде роботу. Однак матір цього робити не збирається.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах