На Дніпропетровщині винесли вирок агенту ФСБ, який коригував ракетні удари по області

На Дніпропетровщині винесли вирок агенту ФСБ, який коригував ракетні удари по області

На Дніпропетровщині винесли вирок агенту ФСБ, який коригував ракетні удари по області - фото: ssu.gov.ua

Події
27 березня 2023 17:49

У Дніпропетровській області СБУ затримала агента ФСБ, який коригував ракетні удари по нашому регіону.

Як повідомили в пресслужбі СБУ, ворожим поплічником виявився місцевий житель, який працював на відомому промисловому підприємстві. Він активно підтримував агресію РФ у одному з проросійських телеграм-каналів. Так, у травні минулого року його завербував кадровий співробітник 5-ї служби ФСБ.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Зрадник об’їжджав місто і фотографував об’єкти дорожньо-транспортної інфраструктури та соціальних установ, у тому числі шкіл та коледжів. Ці фото він відправляв своєму куратору у вигляді відміток на електронних картах, медіафайлів з прив’язкою до місцевості і детальним описом об’єктів з прилеглою територією. Отриману інформацію ворог використовував для ракетних ударів.

Співробітники СБУ затримали ворожого інформатора у ході контрдиверсійних заходів у прифронтових районах на півдні України. Під час обшуку у нього вилучили мобільний телефон із доказами його спілкування з агресором.

Суд визнав його винним за частиною 2 статті 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) та призначив 15 років тюрми з конфіскацією майна.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах