У Дніпропетровській області треба розмінувати більше 2,5 тисяч гектарів полів

У Дніпропетровській області треба розмінувати більше 2,5 тисяч гектарів полів -

У Дніпропетровській області треба розмінувати більше 2,5 тисяч гектарів полів - фото: adm.dp.gov.ua

Події
21 березня 2023 17:56

З початку повномасштабного вторгнення у Дніпропетровській області піротехніки знайшли та знешкодили майже шість тисяч вибухонебезпечних предметів. Зараз спеціалісти розміновують сільгоспугіддя, щоб аграрії могли безпечно виходити у поле.

За словами голови Дніпропетровської ОВА Сергія Лисака, в області потребують розмінування більше 2,5 тисяч гектарів полів. На сьогодні обстежили приблизно 500 гектарів.

Один із саперів Максим, який працює вже 13 років, розповів, що роботи і раніше було достатньо, але з початком повномасштабного вторгнення її стало ще більше. Фахівці знаходять касетні боєприпаси, протитанкові і протипіхотні міни, снаряди від РСЗВ.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Піротехніки працюють у різних регіонах. За день вони можуть виявити до ста штук і навіть більше, якщо територія дуже забруднена. Для обстеження використовують дрони, а також металошукачі.

Місцевий фермер розповів, що через мінну небезпеку минулого року сіяв не на усіх сільгоспугіддях. На деяких ділянках попереду проходили піротехніки, а слідом за ними комбайнери збирали врожай.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах